Şase muzicieni din Rusia, Japonia, Spania, Turcia, Statele Unite ale Americii şi România s-au calificat în Semifianla Secţiunii de Violoncel a Concursului Internaţional ”George Enescu” 2016, a anunţat, vineri seară, juriul de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului sunt: Anastasia Kobekina (Rusia), Ayano Kamimura (Japonia), Mon-Puo Lee (Spania), Jamal Aliyev (Turcia), Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii) şi Octavian Lup (România).

Juriul Secţiunii de Violoncel a ediţiei 2016 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Preşedintele Juriului), Alexandra Guţu, Arto Noras, Julius Berger, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Mirel Iancovici şi Philippe Muller.

Etapa a II-a a Concursului Internaţional „George Enescu” 2016, Secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat în zilele de 8 şi 9 septembrie, la Ateneul Român.
Semifinala Concursului Enescu la Secţiunea Violoncel se va desfăşura duminică, 11 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secţiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestă, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc în 13 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Bilete pentru Finala de Violoncel mai sunt încă disponibile, în reţeaua EVENTIM.

Între 3 şi 25 septembrie, 196 de tineri artişti de pe tot globul vin la Bucureşti să-şi trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum şi premii speciale şi oportunităţi de promovare internaţională.

Desfăşurat într-un nou concept, la ediţia 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeaşi scenă şi artişti consacraţi - membri ai juriului, laureaţi din anii anteriori care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, precum şi câştigătorii competiţiei din 2014, care vor susţine recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicaţii inedite, care permite utilizatorilor să-şi înscrie propriul vis de viaţă pe site-ul Concursului şi Festivalului. Recitalurile şi concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 şi pe un ecran în faţa Ateneului Român, precum şi în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediţia 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artişti, cât şi publicului: “Trăieşte-ţi visul!”. Concursul Enescu 2016 invită astfel la o recunoaştere şi celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artişti selectionaţi care intră în competiţie, precum şi din perspectiva publicului care vine să îi susţină în sala Ateneului Român.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.