Cartea ”Cel mai bun tată”, scrisă de Alex Zamfir, a apărut la editura Trei şi este disponibilă în librării, pe reţelele online de vânzare de carte, dar şi la Târgul de Carte Internaţională Gaudeamus, care se desfăşoară până duminică la Romexpo, la preţul de 24,5 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex Zamfir, autorul cărţii, spune în paragraful care deschide cartea ”Să fiu tată este, de departe, cel mai frumos lucru din viaţă. În aceeaşi măsură în care este şi cel mai greu”.

”Cel mai bun tată” este o carte care te va face să râzi în hohote, care te va face să te revolţi, care te va face să te chirceşti citind păţaniile acestui tată, fie pentru că îţi închipui cum ar fi să ţi se întâmple şi tie, dar cel mai probabil pentru că-ţi vei aminti cum a fost când ţi s-a întâmplat şi ţie. Nu în ultimul rând, cartea este un cadou potrivit de oferit prietenilor părinţi de Crăciun.

Alex Zamfir spune că cel mai important lucru pe lumea asta este să încerce să fie cel mai bun tată pentru fiul lui Mark.

”Dacă-mi iese chestia asta?... Habar n-am şi sunt şanse să nici nu ştiu vreodată cu certitudine. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mă străduiesc în fiecare zi. Despre asta este această carte. Despre ceea ce eu cred că ar trebui să fie cea mai importantă strădanie a unui părinte: aceea de a avea grijă cât de bine poate el sau ea de copilul său. De a-l înconjura cu iubire şi de a-l face să se simtă aşa cum îl vede părintele său”, spune autorul.

”Prin cartea sa sinceră, scrisă din experienţa proprie, Alex ne mai scapă de perdeaua de catifea etalată până acum în zona căsnciei, repoziţionează prezenţa tatălui în viaţa copilului şi ne arată unde greşim şi ce putem echilibra”, a fost de părere Corina Ozon, scriitoare, autoarea trilogiei “Amanţii”.

Andrei Roşu, tată a doi copii şi sportiv amator de anduranţă, spune că a fi tată este un proces care durează toată viaţa.

“A fi tată este simplu. A fi cel mai bun tată pe care l-ar putea avea copilul tău este cu totul altceva; este un proces care durează o viaţă întreagă. De la a ghida primii paşi ai copilului până la a deveni (şi a rămâne) un model real pentru el... este o călătorie dificilă, dar extrem de frumoasă. A creşte un copil este o meserie full time. Şi, ca în orice meserie, putem fi mediocri sau extraordinary (…) Cele aproape 100 de capitole par un volum mare de parcurs şi asimilat, dar partea frumoasă (în afară de faptul că sunt scurte şi usor de parcurs, este că poţi deschide cartea la oricare dintre ele şi să îţi iei, în cateva minute, doza zilnică de inspiraţie”.

Alex Zamfir s-a născut pe 4 ianuarie 1978. A locuit toată viaţa sa în Bucureşti, cu excepţia primilor ani din viaţă, când a locuit la Ambasadele României din Finlanda, Australia şi Thailanda, tatăl său fiind diplomat de carieră.

În copilărie a jucat baschet timp de 13 ani, devenind campion naţional la mai multe categorii de juniori şi fiind component al echipei naţionale U18 a României. În 2002 a înfiinţat Funvertising alături de trei prieteni, agenţie de publicitate şi organizare de evenimente, al cărei partener este şi azi. În 2006 s-a căsătorit cu Iulia şi din 2011 este tatăl lui Mark. La 36 de ani a început să-şi povestească aventurile de tată pe blogul celmaibuntata.ro.

”Cel mai bun tată” este prima carte pe care o publică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.