”Călăuza”, singura aplicaţie de mobil din România dedicată filmelor de autor şi adresată cinefililor, a fost lansată de Asociaţia Culturală Metropolis, în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia poate fi descărcată pe telefoanele mobile şi reprezintă o platformă pusă la dispoziţia organizatorilor de festivaluri şi distribuitorilor de film independent, un instrument care adună într-un singur loc filmul de artă ce poate fi urmărit în România, atât în cinematografe, cât şi în spaţiile alternative.

”Călăuza” este singura aplicaţie de acest fel disponibilă în România şi îşi propune să promoveze filmele de bună calitate şi cele mai importante evenimente din industria cinematografică - festivaluri, dezbateri, conferinţe. Utilizatorii vor primi informaţii despre programul cinematografelor de artă, despre proiecţii de film în spaţii neconvenţionale. 

Informaţiile necesare aplicaţiei vor fi adaugate de organizatorii de evenimente şi de distribuitorii de film de autor.

Aplicaţia va avea un caracter interactiv: utilizatorii vor putea contribui cu voturi şi alte tipuri de feedback, vor fi organizate concursuri, utilizatorii îşi vor putea rezerva locuri la evenimente. Realizatorii de film şi organizatorii de evenimente vor putea monitoriza reacţia publicului la proiectele lor.

Aplicaţia este gratuită şi, momentan, conţine programele KINOdiseea Cluj şi Piteşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.