Basul Pompeiu Hărăşteanu, artist de talie internaţională, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 81 de ani, a confirmat pentru News.ro Cristina Comandaşu, redactor-şef Radio România Muzical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeiu Hărăşteanu s-a născut în 14 septembrie 1935 şi a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu", actuala Universitate Naţională de Muzică din Bucureşti. 

A debutat în 1968 pe scena Operei din Bonn şi, doi ani mai târziu, pe cea a Operei Naţionale Bucureşti. De-a lungul timpului a evoluat în peste 8.000 de spectacole de operă şi în numeroase recitaluri vocal-instrumentale.

Vocea inconfundabilă a regretatului muzician era definită de criticul Alfred Hoffman ca fiind "un tunet catifelat". A dat viaţă unor personaje dintr-un spectru stilistic ce se întinde de la Mozart la Bela Bartok, cu un accent pregnant pe repertoriul verdian. Printre marile sale reuşite s-a numărat şi evoluţia în "Oedipe" de George Enescu, arată sursa citată. 

Fost director al Operei Naţionale Bucureşti, Pompeiu Hărăşteanu a fost şi un profesor iubit şi respectat. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.