Ambasada SUA încurajează toate organizaţiile culturale, de stat sau nonguvernamentale să participe la Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale, ediţia 2017, al Departamentului de Stat al SUA, anunţă Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În premieră pentru 2017, vor fi disponibile două tipuri de finanţare: pentru proiecte în valoare de 10.000 de dolari până la 200.000 de dolari, cu termen limită de depunere 15 ianuarie 2017, ora 23.59, şi pentru proiecte de mare anvergură, implicând costuri de la 200.000 de dolari la 979.000 de dolari, cu termen limită de depunere 15 ianuarie 2017, ora 23.59, pentru prima etapă de selecţie. Coordonatorii proiectelor care se vor califica pentru etapa a doua vor fi anuntaţi pe e-mail.

Cei care vor să participe pot transmite formularele la adresa de e-mail: alexandrescui@state.gov şi trebuie să ţină cont că este obligatoriu ca documentele (inclusiv explicaţiile fotografiilor de proiect, CV-urile echipelor de proiect şi orice alte înscrisuri) să fie trimise în limba engleză sau, unde este necesar, cu anexarea unei traduceri autorizate/ legalizate. Nivelul limbii engleze trebuie sa fie unul profesionist şi specializat pe tematica proiectului (arheologic, tehnic etc.) 

Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale sprijină an de an conservarea a obiectivelor precum: clădiri istorice şi situri arheologice, obiecte şi colecţii culturale/ de patrimoniu, obiecte arheologice şi etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, muzică tradiţională, meşteşuguri. 

Ambasada SUA nu acceptă proiecte din partea persoanelor particulare, se arată în comunicatul MC. 

Solicitanţii trebuie să aibă acordul Ministerului Culturii/ Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu într-un document separat, scris direct în engleză sau cu traducerea autorizată a acestuia. Formularul de buget trebuie scris cu maximă claritate, respectând toate câmpurile cuprinse în documentul .XLS aferent.

Termenul limită de trimitere a proiectelor este 15 ianuarie 2017 inclusiv. Proiectele se vor trimite exclusiv pe e-mail, în engleză, pe adresa alexandrescui@state.gov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.