Actriţa Medeea Marinescu, ambasadoare a Conferinţei Paris Climat 2015 şi a Acordului de la Paris în România, va fi decorată de ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, cu Ordinul naţional al Meritului în grad de Cavaler, într-o ceremonie care va avea loc joi, la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Doamnă Marinescu, meritele dumneavoastră nu se limitează la talentul dumneavoastră de actriţă, oricât de remarcabil ar fi acest talent.  Sunteţi, de asemenea, o persoană angajată, în accepţiunea cea mai înaltă a termenului şi aţi oferit acestei ambasade ocazia de a beneficia de implicarea şi generozitatea dumneavoastră. Aţi acceptat în 2015, la propunerea Ambasadei, să deveniţi ambasadoare a Conferinţei Paris Climat 2015 în România. V-aţi dăruit timpul şi eforturile pentru această cauză importantă, lupta împotriva schimbărilor climatice, susţinută pe deplin şi cu determinare de Franţa de mult timp. Rolul dumneavoastră a fost esenţial în promovarea acestor valori care au dus la semnarea Acordului de la Paris, acord istoric şi primul acord universal, semnat de 195 ţări. Ţin să vă mulţumesc călduros în numele ţării mele”, a declarat domnul François Saint-Paul.

Implicarea socială a actriţei a mers dincolo de tematica încălzirii globale, fiind o apropiată a cauzei Asociaţiei Valentina, care oferă susţinere medicală, materială şi psiho-pedagogică pentru copii provenind din medii defavorizate.

Actriţa Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum "Saltimbancii" (1981) şi "Maria Mirabela" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zâmbet de soare" (1988), "Domnişoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008) şi lungmetrajul "Weekend cu mama" (2009). Cel mai recent film în care joacă rolul principal este ”03.ByPass”, regizat de Nap Toader, lansat anul acesta.

A avut roluri în seriale de televiziune precum  ”Une mère comme on n'en fait plus” (1997), de Jacques Renard, şi ”Le Record” (1999), de Edwin Baily, dar şi în filmele ”Je vous trouve très beau” (2005), regizat de Isabelle Mergault, în care joacă alături de Michel Blanc şi dă viaţă unei tinere mame din România care ajunge în zona rurală din Franţa prin intermediul unei agenţii matrimoniale,  şi "Donnant, donnant" (2009), de Isabelle Mergault, unde a jucat alături de Daniel Auteuil.

Pe lângă bogata activitate cinematografică, Medeea Marinescu joacă şi pe scenele unor teatre din Bucureşti, Londra, Bruxelles şi  Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.