În contextul geopolitic actual, investitorii europeni îşi îndreaptă atenţia către piaţa rezidenţială din Dubai, ca formă de protejare şi diversificare a investiţiilor în sectorul imobiliar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În doar 50 de ani, metropola s-a dezvoltat spectaculos, ajungând să fie recunoscută ca centru financiar mondial şi să fie denumită „noua Elveţie”.

Consultanţii Directimo & HomeFinders au realizat un studiu de piaţă comprehensiv dedicat investitorilor şi au intervievat agenţii imobiliare, dezvoltatori reprezentativi, brokeri de credite şi companii de property management din Dubai.

Te poţi înscrie aici pentru a primi raportul de piaţă complet, disponibil la finalul lunii martie 2022.

Investiţiile în Dubai sunt încurajate puternic de către stat prin facilităţi precum TVA zero pentru proprietăţi rezidenţiale şi zero taxe pe venit, în plus investitorii pot obţine facil şi rezidenţă.

Proprietăţile de calitate, cu perspective de apreciere a valorii de piaţă, au preţuri începând de la aproximativ 150.000 de euro. Randamentul net real pentru închiriere este de 5-6%, iar pentru închiriere în regim hotelier se pot obţine, în anumite cazuri, chirii mai ridicate. Randamentele brute sunt afectate de taxe de property management consistente şi alte costuri adiţionale.

„Imobiliarele sunt un refugiu pentru investiţii în vremuri de criză, iar piaţa din Dubai reprezintă una dintre alternative. Am selectat atent şi negociat o serie de oferte cu principalii dezvoltatori locali, după ce am realizat mai multe verificări încrucişate ale acestora.

Inclusiv în Dubai, am identificat dezvoltatori de renume cu întârzieri semnificative în livrarea imobilelor şi calitate deficitară a construcţiilor. Din cauza unei planificări nesustenabile a comunităţilor, există proiecte în care perspectiva evoluţiei preţurilor este incertă. Am descoperit, în plus, promisiuni ale dezvoltatorilor pentru yield-uri «garantate» de 8-10% şi unde investitorii au suportat costuri fixe de mentenanţă mai mari decât veniturile. Datorită experienţei vaste şi îndelungate în domeniu, echipa noastră are capacitatea de a tria aceste oferte astfel încât achiziţiile să fie realizate doar în proiecte de înaltă calitate, în care investim sau am investi şi noi.”
 
Matei Maloş, CEO Directimo & HomeFinders

O metropolă cosmopolită, cu o rată zero a criminalităţii, Dubaiul numără astăzi 3 milioane de locuitori, dintre care peste 80% sunt expaţi. La aceştia se adaugă însă numeroşi turişti ce vizitează anual oraşul, atraşi de extravaganţa locului, arhitectura ultramodernă, obiectivele turistice impresionante, shopping în magazine de lux sau evenimente renumite.

Oficialităţile emiratului vizează dublarea populaţiei în doar 20 de ani, astfel încât aceasta să ajungă la un număr de 6 milioane de locuitori până în 2050, prin atragerea şi integrarea rezidenţilor, turiştilor şi investitorilor.

DESPRE DIRECTIMO & HOMEFINDERS
Fondată de o serie de investitori în tech & real estate, platforma Directimo se adresează cumpărătorilor de locuinţe noi de calitate. În Bucureşti, Directimo analizează oferta a peste 280 de proiecte rezidenţiale. Verificate şi documentate în prealabil de specialişti în imobiliare, ofertele conţin date actualizate, complete şi 100% transparente, fără duplicate. Pe baza criteriilor de căutare, proiectele rezidenţiale recomandate includ avantajele şi aspectele de luat în considerare pentru fiecare imobil în parte. În plus, clienţii platformei au acces la istoricul fiecărui dezvoltator imobiliar şi analize comerciale extinse pentru ansamblurile vizate. Mai multe informaţii pe www.directimo.ro.

HomeFinders reprezintă primul serviciu de buyer advisory din România, prin care peste 1.200 de clienţi şi-au achiziţionat locuinţa în cele mai avantajoase condiţii. Echipa HomeFinders oferă consultanţă cumpărătorilor pentru cele mai bune investiţii în proprietăţi rezidenţiale, inclusiv locuinţe de vacanţă, precum şi asistenţă în încheierea tranzacţiilor.

Pentru a primi raportul de piaţă disponibil la finalul lunii martie 2022, privind oportunităţile de investiţie în Dubai, precum şi cele mai bune oferte de investiţie pe piaţa locală, te rugăm să te înregistrezi aici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.