Un protest inedit împotriva tăierilor ilegale de păduri va avea loc sâmbătă, la Rădăuţi, judeţul Suceava, de la ora 12:00. Fiecare participant se va deplasa cu maşina proprie pe strada Austriei, apoi va intona în dreptul acesteia imnul naţional şi va claxona timp de o oră în faţa fabricilor Egger şi Schweighofer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) precizează că pe fondul stării de alertă şi al presiunilor făcute de baronul local Gheorghe Fluture prin forţele de ordine pe care le controlează, protestul se va desfăşura în mod similar cu cel care a avut loc la Sebeş în urmă cu 2 săptămâni în faţa fabricilor Kronospan şi Schweighofer. Fiecare manifestant este rugat să aibă câte un steag tricolor, iar bucovinenii să fie îmbrăcaţi în costume populare.

Gheorghe Flutur nu va putea să ne intimideze prin intermediul Jandarmeriei locale şi al celorlalte instrumente administrative de care dispune, sau să zădărnicească acţiunile românilor care spun adevărul. Avem dreptul legal, constituţional de a ne afla pe drumurile ţării. Dacă nimeni din judeţul Suceava nu îndrăzneşte să ridice glasul împotriva acestui baron galben, cu nimic diferit faţă de baronii roşii, să afle că AUR reprezintă o generaţie nouă în politică care nu tolerează atacurile asupra sănătăţii românilor şi încălcarea dreptului la liberă exprimare şi la protest faţă de abuzuri. Tăierea de păduri la proporţii inimaginabile şi distrugerea locurilor de muncă pentru suceveni şi toţi românii sunt fenomene care ne preocupă cu prioritate şi pe care AUR va căuta să le îndrepte”, a declarat George Simion, copreşedinte AUR.

Firmele româneşti mici şi mijlocii româneşti, dar şi muncitorii care lucrau în industria lemnului au fost cei mai afectaţi de intrarea în ţară a companiilor Schweighofer, Kronospan şi Egger, care au instituit un oligopol pe exploatarea materialului lemnos. Mulţi români şi-au pierdut locurile de muncă pentru că firmele cu capital românesc au fost nevoite să se închidă, neputând face concurenţă coloşilor austrieci”, a subliniat Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.