Încă o ţară mediteraneană aflată printre preferatele românilor ridică toate restricţiile de călătorie, începând de pe 25 iulie. Malta renunţă la obligativitatea testului negativ COVID-19 la intrarea în ţară, pentru persoanele nevaccinate, a anunţat Mark Neville Farrugia, reprezentantul malta.ro, cel mai important touroperator din România, pe această destinaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimii doi ani, regulile de intrare pe teritoriul Maltei au fost printre cele mai stricte din Uniunea Europeană, mergând chiar până la interzicerea completă a accesului în lipsa dovezii vaccinării complete. În ultimele luni, însă autorităţile sanitare malteze au renunţat rând pe rând la condiţionări, iar din data de 25 iulie şi ultima din restricţii va deveni amintire.

Este vorba despre obligativitatea prezentării unui test negativ, la intrarea în ţară, de către orice persoană care nu deţine dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală.

„Toate aceste restricţii au scăzut foarte mult interesul turiştilor pentru această destinaţie superbă din Marea Mediterană, având efecte negative atât asupra touroperatorilor şi agenţiilor, cât şi companiilor de zbor sau economiei malteze. Vestea că peste 10 zile poate intra în ţară oricine, indiferent dacă are sau nu vaccin, certificat de trecere prin boală sau test a fost îndelung aşteptată şi se estimează că va readuce Malta în Top 3 destinaţii preferate ale românilor pentru finalul verii şi primele două luni de toamnă, mai ales că vremea în Insula de miere este potrivită pentru baie şi plajă până la finalul lui octombrie”, este de părere Mark Neville Farrugia.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cazurile de Covid au intrat pe o pantă ascendentă de la sfârşitul lunii mai în cea mai mare parte a Europei, ajungând în prezent chiar şi la 200.000 de cazuri în Franţa, 100.000 de cazuri în Italia sau 20.000, în Spania.

Cu sau fără restricţii la graniţă, autorităţile din toată Europa recomandă în această perioadă purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport, inclusiv în avioane, precum şi în spaţiile aglomerate sau închise, pentru prevenirea îmbolnăvirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.