Interviu realizat de Andrei Stoian, Editor-in-Chief

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum a pornit povestea QAM?

In anul 2019, totul a pornit din dorinta unei listari la bursa, insa analizand trendurile pietei si oportunitatile din Africa, am considerat ca ar fi mai oportun sa gândim un ICO in locul unui IPO, tocmai din cauza acestor schimbari pe plan economic si al evolutiilor descendente pe burse. Am considerat ca moneda noastra, QAM, are un real potenţial de succes, atat pe plan mondial, dar şi local, în Africa.

Astfel, dupa mai bine de 3 ani de prospectiuni avansate in zonele aurifere dintre Sierra Leone si Guineea, am descoperit o zona considerata cea mai interesanta din punct de vedere geologic ca si potential si am inceput negocierile cu Guvernul si autoritatile locale pentru a obtine licentele de exploatare.

Cine sunt fondatorii acestui business? Cu ce experienţă vin în proiect?

Fondatorii sunt doi romani, Adrian Vitan si Costin Nimara, cu o vasta experienta in tot ceea ce inseamna activitate miniera pe coasta de vest a Africii – vorbim de peste 10 ani de lucru pe zona de diamante si aur în Sierra Leone si Guineea.

Adrian Vitan a desfasurat timp de mai multi ani activitati in campurile miniere din Angola, Brazilia si Guineea, colaborand cu mari companii din domeniu. Cu o vasta experienta in tot ceea ce inseamna date geospatiale, geodata si geoinformatii, descoperind in Sierra Leone noi zacaminte de aur si diamante in zona Kono.

Costin Nimara vine cu o experienta de peste 15 ani pe zona de business, avand functii de conducere si studiind indeaproape piata metalelor pretioase si a oportunitatilor din Africa. Expertiza sa include companii specializate in investitii din Dubai si alte tari din zona araba, fiind persoana cu rabdarea si acuratetea necesare unui proiect de asemenea anvergura. S-a format intre cele mai dure si profitabile companii de trading, fiind un bun analist al fluxului bursier. Cu o experienta de peste 5 ani in tradingul de diamante, facand astfel toate operatiunile ALA Mining extrem de profitabile.

Ce ne puteţi spune despre cultura organizaţională, despre echipă?

Echipa a fost aleasa si formata de catre fondatori si putem afirma ca este una dintre cele mai experimentate si valoroase echipe pe partea de minerit din Africa.

Pe zona de dezvoltare si implementare crypto am considerat ca trebuie sa lucram cu cei mai buni, motiv pentru care am cooptat cele mai bune firme de dezvoltatori si cei mai capabili oameni de marketing in asa fel incat sa putem ridica proiectul la nivel international.

Targetul nostru este ca in viitorul foarte apropiat sa ajungem una dintre cele mai valoroase cryptomonede de pe piata, rivalizand cu monedele actuale din top 10.

Care sunt motivele pentru care v-aţi îndreptat spre un astfel de business, în industria fintech?!

Studiind trendurile in crypto, observand variatiile pietei si volatilitatea Bitcoinului ne-au motivat sa gandim formula corecta, considerand aurul o investitie extrem de sigura si profitabila pe termen mediu si lung, prin proiectul nostru putand oferi o stabilitate economico-financiara in spatiul crypto.

Potentialul pe care ALA Mining il are in Africa, separat de propria rezerva de aur, poate adauga proiectului nostru mai multe zacaminte, oferind pe piata crypto QAM, o moneda cu acoperire in aur in mod real ce da ocazia investitorilor sa negocieze un pret real al aurului, fara a se limita la pretul bursei.

Ce ne puteţi spune despre tehnologia care stă la baza QAM?

QAM Token, este o moneda cu o valoare egala a aurului, astfel 1 token = 1 gram de aur. Am folosit oarecum acelasi sistem de mining ca al Bitcoinului, fara a fi însă necesar consumul de energie şi limitandu-ne la forta de munca bruta, care fara dubiu a fost si va rămîne mijlocul principal de subzistenta al omenirii.

Plecand de la premisa ca fiecare GB consumat pentru a produce Bitcoin include un consum extrem de energie, am substituit GB cu un miligram de aur.

Studiind graficul de potential, rezultatele noastre au fost extrem de favorabile, rezultand risc zero in fata Bitcoinului. Daca Bitcoinul ar avea o acoperire reala in aur, ar fi investitia cea mai sigura din toata istoria umanitatii.

Astfel, avand acoperire in aur, putem afirma fara lipsa de modestie ca tokenul nostru QAM este cea mai sigura investitie.

Tokenul QAM este un “hybrid stablecoin’’ stabilitatea fiindu-i conferita de acoperirea in aur – tehnologia blockchain foloseste o serie intreaga de algoritmi ce permit ca pretul sa urce peste cotatiile aurului pe bursa, insa niciodata nu poate coborî sub acest prag, oferind astfel detinatorilor siguranta ca nu vor pierde niciodata capitalul initial investit.

În afara de store of value, ce alte funcţionalităţi oferă tehnologia implementată pe blockchain-ul Binance?

In afara de store of value, tokenul QAM poate fi folosit ca o forma sigura de tranzactionare a aurului, functionand ca un ‘’escrow account’’ pentru orice client care doreste cumpararea in siguranta a aurului din Africa, ALA Mining fiind un ‘’trust company’’.

Cei peste 12 ani de afaceri petrecuti in Africa, ne-au permis sa intelegem foarte bine sistemul socio-economic cu care continentul negru se confruntă astazi. Astfel, am identificat si urmeaza sa dezvoltam o serie intreaga de noi tehnologii derivate, special dedicate pietei africane, tehnologii la care lucram cu mari dezvoltatori din domeniul extractiv, IT si imobiliar si pentru care am demarat colaborari promiţătoare cu guvernele africane.

Profilul clientului QAM

Cand vorbim despre investitia in QAM, vorbim despre o investitie sigura, transparenta si profitabila. QAM ofera o solutie tuturor acelora care doresc sa investeasca in siguranta, in cryptospace.

Credem ca preponderenta clientilor QAM o reprezintă oamenii cu o gandire clasica si pragmatica in materie de investitii si care cauta sa-si rentabilizeze investitia facuta cu eficacitate.

Clientii QAM sunt in egala masura atat crypto-entuziastii cat si crypto-scepticii:

Cripto-entuziastii se bucura de faptul ca au la dispozitie un instrument investitional care, spre deosebire de majoritatea cryptomonedelor, are la baza cel mai valoros bun fizic care exista: aurul. Ei stiu ca se pot baza pe ceva real, lucru care este linistitor pentru orice jucator din aceasta piata. Mai mult, avand ocazia ca din tranzactionarea pe platformele de exchange, valoarea QAM sa creasca peste nivelul pretului aurului, face din acest token o cryptomoneda foarte “apetisanta”.

In ceea ce priveste crypto-scepticii, vor fi multi dintre ei care vor fi convinsi de faptul ca exista un minim sub care QAM nu poate scadea, respectiv valoarea aurului data de LBMA in fiecare moment al zilei si la care QAM este conectata. Crypto-scepticii nu cred in monede care au la baza consumul de energie sau doar servicii pe care de cele mai multe ori nu le inteleg. QAM este simplu – detii 1 QAM, detii 1 gram de aur. Il poti avea fizic, daca doresti.

Acest lucru unic in lumea cryptomonedelor va “converti” multi crypto-sceptici.

Elemente de diferenţiere

Tokenul QAM este primul ‘’hybrid stablecoin’’, ALA Mining fiind prima mina care isi lanseaza pe piata propria sa cryptomoneda. Astfel am transformat mineritul classic in minerit digital.

Cum şi când poate un potenţial client să acceseze token-ul având în vedere că momentan sunteţi doar pe un exchange (BSCswap) şi nu aveţi on-ramp din fiat?

Toate startupurile (respectiv toate asseturile crypto inainte de ICO) trec prin niste etape premergatoare care consacră deja reguli de bază in domeniu.

Regulile de bază in momentul lansarii unui ICO sau IPO sunt adresarea catre capitaluri private pentru atragerea de fonduri care fac posibila listarea pe din ce in ce mai multe exchange-uri. In momentul de fata, QAM este in faza de pre-sale, finalizand prima faza de private-sale cu un real succes.

Fazele de pre-sale si crowdfunding se vor finaliza pe data de 31 aprilie 2022, urmand apoi listarea pe propriul exchange si pe alte cateva exchangeuri de top cu care suntem in negocieri. In momentul de fata, orice client interesat poate cumpara QAM direct de pe pagina noastra www.alagoldtoken.com

De ce ar cumpăra cineva QAM (atunci când se va putea face această achiziţie) dacă este legat de preţul aurului şi este mai simplu să cumperi acţiuni cu expunere în piaţa aurului – actuala formă a aurului digital?

În acest moment, uitandu-ne la statisticile investitionale, volumul vanzarilor din domeniul crypto a depasit cu mult investitiile bursiere traditionale. De aceea am considerat ca Certificatele Digitale QAM Token ce vor fi emise vor avea o valoare mai mare decat vanzarea unei actiuni proprii.

1 kg de aur este echivalentul a 1000 QAM, astfel ALA Mining urmand sa depoziteze aurul extras in seifurile Brinks din Dubai si sa emita in mod corespunzator certificate digitale aferente ce vor fi auditate si autentificate de catre auditori externi si apoi listate pe blockchain.

Cum se poate explica legătura cu preţul aurului – ca garanţie – sub care nu poate coborî preţul unui token, dar în acelaşi timp fiind posibile creşteri ale preţului unui token peste preţul aurului la bursă, de care este legat?

Tokenul QAM este in legatura directa cu cotaţia aurului de la bursa (LBMA), care garanteaza astfel un pret minim.

Asa cum am mai explicat anterior, QAM presupune o serie intreaga de algoritmi ce fac ca valoarea sa sa creasca in functie de numarul de tranzactii de vanzare/cumparare de pe exchange-uri.

Totodata fiind un “deflationary token’’ prezintă functionalitatea unui ‘’utility token’’ si un liquidity pool blocat, respectiv 1% din total volum tranzactii.

Toate aceste ecuatii, si nu numai, vor face ca tokenul nostru sa fie tranzactionabil pe orice exchange, in faza initiala creandu-si lichiditate prin popularitate.

Am utilizat sistemul AMPL pentru a garanta pretul minim, separat de valoarea aurului, pentru a asigura investitia tuturor clientilor.

Cresterea valorii tokenului va fi influentata de algoritmii care lucreaza in spate si contractele digitale ce se vor crea in cazul oricarei tranzactii de vanzare/cumparare.

In faza initiala de vanzare, tokenul va fi blocat pe o perioada de 6 respectiv 12 luni, in functie de valoarea investita.

Când şi în ce condiţii va avea loc ICO, vor exista airdrop-uri, pe ce platforme?

ICO a fost deja initiat inca din momentul crearii smart contractului QAM Token pe BSC Scan.

Pentru a initia un ICO se creeaza primul smart contract ce ruleaza in prima faza pe testnet pe o perioada definita, timp in care auditorii verifica algoritmii tokenului sa fie functionali, siguri si corecti.

Dupa aprobarea acestora, smart contractul este validat si mutat pe mainnet, din acel moment tokenul fiind functional si putind fi achizitionat.

Developerii si echipa de marketing pregatesc lansarea de airdropuri si launchpaduri care vor fi anuntate la momentul oportun.

Cum va funcţiona POW (proof of work) dacă minerii nu pot “mina” mai mult digital decât există minat fizic, în mină?

Pentru noi, POW inseamna factorul uman si spre deosebire de mineritul digital, noi depunem efort fizic si folosim in locul calculatoarelor oameni şi utilaje iar prin sudoarea fruntii scoatem aurul la suprafata, dand astfel acoperire si valoare tokenului nostru.

Dupa o lunga munca de cercetare si certificare a rezervei de aur, am tokenizat exact valoarea monetara a rezervei de aur si asa a rezultat numarul de tokeni emisi si anume 100.000.000.

Nu se vor emite niciodata mai multi tokeni fara a avea acoperire in aur. Restul rezervelor de aur din alte licente sau alte colaborari, vor fi folosite pentru a creste valoarea tokenilor deja emisi si aflati in circulatie.

Unde este depozitat aurul provenit din mină?

Aurul extras va fi procesat si exportat in Dubai unde ALA Mining detine toate licentele necesare si unde detine spatii de depozitare in acord cu prestigioasa firma de profil Brinks Dubai.

Cum se poate converti QAM în aur? Procedură, garanţii.

Emiterea certificatelor digitale dupa depozitarea aurului in Brinks si finalizarea timpilor de ‘’vesting period’’ confera dreptul oricarui detinator de QAM Token de schimbare a tokenilor contra aurului fizic printr-o simpla solicitare catre ALA Mining care va face toate formalitatile de export la instructiunile clientului. Sigur, vor fi deduse spezele de manipulare si transport in conditii speciale aferente.

Momentan, pe website, vânzările începute în data de 15 Noiembrie 2021 figurează cu “0$ Pledged of $516,600,000.00 Goal”. Când va începe campania de vânzări?

Am finalizat la 15 ianuarie 2022 etapa de private-sale cu vanzari de aprox. 15 mil USD. In momentul de fata suntem in faza de pre-sale, iar orice client interesat poate cumpara direct de pe site-ul nostru.

Cum vedeţi viitorul criptomonedelor din punct de vedere al reglementărilor?

Noi, fondatorii ALA Mining, vedem tot ce inseamna cryptospace ca pe un veritabil pas inainte, ca pe o solutie reala la tot ce inseamna macroeconomia pietelor de afaceri.

Viziunea si acceptabilitatea cryptomonedelor la nivel mondial au fost prezise inca cu multi ani in urma, in criza din 2008. In momentul de fata situatia politico-economica la nivel mondial a fost accelerata de piata crypto si observam ca inclusiv pe piata imobiliara au fost acceptate tranzactii in crypto.

Momentan bancile au realizat ca trebuie sa creeze toate sistemele si aplicatiile pentru ca tot ceea ce inseamna crypto este real, iar clientii acestora au in portofoliu investitii in crypto.

De aceea consideram ca este strict necesar ca piata sa fie reglementata intr-o maniera echitabila pentru ca astfel sa se poata gasi solutii la nivel macroeconomic.

Actualmente SUA, China, Rusia si marile tari dezvoltate lucreaza pentru a ajuta si elabora pachete de legi pentru regularizarea spatiului crypto.

Daca facem referire la compania VISA care a investit peste 5 miliarde USD in tehnologia  ce permite upgradarea modului de incriptare a cardurilor pentru a permite detinerea atat de crypyomonede cat si fiat, ne arata un prim semnal ca si bancile au inceput sa accepte ideea de crypto si ca acesta este viitorul.

Suntem de acord ca trebuie sa existe taxe si impozite din tot ceea ce inseamna venituri provenite din tranzactiile de crypto.

Ce planuri aveti pentru 2022?

Anul 2022 va fi plin de realizari pentru care vom depune eforturi sa indeplinim toate obiectivele propuse si mentionate in roadmap-ul proiectului nostru.

Dintre acestea, putem enumera spre exemplu pe langa listarea QAM pe propiul exchange cat si pe exchanguri de top de pe piata crypto, infiintarea Cooperative Minierilor Artizanali din Guineea, Banca digitala QAM, plus multe alte surprize plăcute pe care vi le vom anunţa şi prezenta la momentul oportun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.