România nu a crescut nici o taxă în anul 2022, iar acesta este un atu important pentru a atrage noi investiţii în România. Mai mult, bugetul pentru investiţii alocat în acest an de către Guvernul condus de Nicolae Ciucă este de 88 miliarde de lei, cel mai mare din ultimii 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este esenţial să absorbim o sumă cât mai mare din fondurile europene, după ce în trecut am înregistrat sincope serioase la acest capitol. România va dispune de peste 80 de miliarde de euro în următorii ani, iar aceşti bani ne oferă posibilitatea să sprijinim mediul de afaceri, să păstrăm locurile de muncă şi să recuperăm decalajul care ne separă de ţările din vestul Europei.

Pentru PNL, protejarea economiei reprezintă o prioritate. Nu trecem printr-o perioadă liniştită, sunt conflicte în desfăşurare în regiunea noastră, dar cu calm şi înţelepciune putem depăşi aceste vremuri.

Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, iar promisiunea Guvernului pentru 2022 este că va menţine taxele la acelaşi nivel. Nu este însă suficient, iar de aceea Guvernul intervine cu programe concrete care să asigure dezvoltare economică. Pachetul de măsuri „Sprijin pentru România“ a fost decis de către Guvern în urma discuţiilor pe care premierul Nicolae Ciucă le-a avut cu societatea civilă, dar şi cu mediul de afaceri.

Vrem pe de o parte să ne asigurăm că economia nu va suferi în acest an din cauza majorărilor de preţuri la energie şi că nu va fi periclitată creşterea economică, iar pe de altă parte avem nevoie de solidaritate faţă de cetăţenii vulnerabili.

Toate aceste lucruri nu pot fi realizate fără stabilitate politică şi fără responsabilitate. Este nevoie de maturitate şi de o bună înţelegere a situaţiei prin care trecem. Mă întâlnesc des cu oamenii, iar de fiecare dată ei îmi transmit că nu mai vor atacuri între politicieni, ci aşteaptă soluţii la problemele lor. Asta şi facem. Punem investiţiile pe primul plan pentru a crea noi locuri de muncă şi sprijinim mediul de afaceri pentru a dezvolta România.

George Şişcu

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.