Deputatul PNL Dumitru Rujan apreciază că bugetul pentru anul 2023, propus de prim-ministrul Nicolae Ciucă şi adoptat de Parlament, este un buget orientat către un volum istoric al investiţiilor publice, care acoperă majorări de venituri pentru pensionari şi salariaţi, care protejează persoanele vulnerabile în faţa scumpirilor şi sprijină comunităţile locale să se dezvolte:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este foarte bine pentru România că, înainte de începerea anului 2023, ţara are buget, anul începând într-un context de predictibilitate pentru mediul economic şi pentru autorităţile administraţiei publice locale. Este de apreciat faptul că, într-un context atât de greu la nivel european şi cu un conflict nedrept la graniţa ţării, Guvernul Ciucă susţine cu toată forţa investiţiile publice, singurele care ne pot ajuta să ajungem la un standard de viaţă comparabil cu ţările dezvoltate din Uniunea Europeană.

Pentru locuitorii judeţului Caraş-Severin, Guvernul Ciucă a reuşit, prin Legea bugetului de stat, să rezolve mai multe probleme punctuale. După nenumăratele apeluri pe care le-am făcut la Ministerul Sănătăţii în legătură cu situaţia financiară grea a Spitalului Judeţean din Reşita, prim-ministru Ciucă alocă prin bugetul pentru anul 2023 peste 14 milioane de lei pentru acoperirea arieratelor la cea mai importantă unitate sanitară din judeţ şi salvează instituţia confruntată deja cu provocările facturilor la energie.

Apreciez, de asemenea, faptul că prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost de acord să accepte şi unele amendamente propuse de parlamentarii de Caraş-Severin la legea bugetului de stat, prin care am alocat credite bugetare pentru reabilitarea unor obiective de patrimoniu din staţiunea Băile Herculane, pentru reabilitarea şi dotarea dispensarului comunal în comuna Berlişte sau pentru  infrastructurii locale din comuna Sicheviţa. Anul 2023 va fi pentru judeţul Caraş-Severin şi pentru România anul cu cel mai puternic potenţial de implementare a investiţiilor publice din istoria recentă, iar convingerea mea este că atât autorităţile centrale, cât şi cele locale, vor depune toate eforturile să nu ratăm această şansă uriaşă.”

 

Dumitru RUJAN

Deputat PNL

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.