„Amsterdam”, cel mai nou film al lui David O. Russell, promite să fie o producţie uriaşă a cărei acţiune are loc în anii ‘30 şi urmăreşte trei prieteni apropiaţi care sunt martori la o crimă, devin ei înşişi suspecţi şi apoi ajung în centrul unuia dintre cele mai şocante comploturi secrete din istoria Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldana, Rami Malek şi Robert De Niro sunt doar câteva dintre starurile filmului, care ne asigură că va fi o poveste fascinantă şi complexă, ce împleteşte în mod strălucit faptele istorice cu ficţiunea pentru a oferi publicului o experienţă cinematografică inedită.

În regia lui David Russell şi după un scenariu semnat tot de el, filmul este produs de Arnon Milchan, Matthew Budman, Anthony Katagas, David Russell şi Christian Bale, alături de Yariv Milchan. „Amsterdam” va avea premiera la cinema pe 14 octombrie 2022.

O producţie epică

Doi prieteni foarte buni, Dr. Burt Berendsen (Christian Bale) şi avocatul Harold Woodman, Esq. (John David Washington), au birouri în centrul oraşului New York, într-o perioadă încântătoare, care pare atemporală, într-o atmosferă care anunţă mari schimbări.  Anul este 1933, iar cei doi au trecut prin atât de multe lucruri împreună, în timpul războiului, încât acum au atitudinea relaxată a celor care ştiu că pot face faţă cu brio oricăror provocări. Ei sunt genul de prieteni pe care toţi am spera să-i avem, care la greu contează unul pe celălalt.  

Descoperim biroul lui Burt, care este un loc distractiv, condus de o echipă grozavă de personaje, precum Shirley (Bonnie Hellman) şi Morty (Max Perlich), şi plin de mai mulţi veterani. Aici Burt inventează medicamente care nu vor exista pentru încă 80 de ani, poate, sau de care toată lumea are nevoie ca să treacă cu bine peste fiecare zi. Burt cântă tot felul de cântece şi face tot ce este necesar pentru a-i ajuta pe cei care îi ies în cale.

În acest context, primeşte un mesaj de la Harold, care îi dă întâlnire la o anumită adresă şi, fără ezitare, Dr. Berendsen este pe drum, cu geanta personalizată de doctor,pregătit să se ocupe de orice are nevoie Harold.

Aşa se face că apare într-o locaţie exclusivistă şi este fericit să-şi vadă vechiul prieten, pe Harold, în vesta lui portocalie şi costumul închis la culoare. Acesta îi spune lui Burt că l-a chemat acolo pentru o procedură mai puţin obişnuită, deşi bănuieşte că doctorul nu va fi prea încântat când va afla despre ce este vorba. Burt spune: „Ce este? Ce procedură? Spune-mi ce s-a întâmplat.”

Aici îşi face apariţia uimitoarea Elizabeth Meekins (Taylor Swift) despre care Burt află că este fiica marelui general Bill Meekins (Ed Begley, Jr.), cel datorită căruia Harold şi Burt s-au cunoscut în circumstanţe neobişnuite, în timpul războiului.

Bill Meekins a fost un om bun şi e clar că cei doi vor face orice îi cere fiica lui. Burt presupune că generalul este bolnav şi că are nevoie de ajutorul lui. Liz Meekins îşi exprimă îndoiala că Burt chiar va face procedura, Harold o contrazice, iar Burt încă nu reuşeşte să afle în ce constă această procedură.

Însă nu peste mult timp, Burt descoperă că Bill Meekins e mort, iar Liz Meekins îl roagă să facă o autopsie. Ea crede că tatăl ei a murit în mod misterios şi le cere ajutorul pentru a afla care este cauza morţii. Burt ezită să facă autopsia, dar Harold insistă: „Bill Meekins este motivul pentru care ne-am întâlnit şi am devenit prieteni. Trebuie să o facem.”

Şi iată-i pe cei doi vechi prieteni într-o nouă aventură, probabil cea mai grozavă cu care s-au confruntat vreodată împreună, neştiind ce  întorsătură neobişnuită o să ia evenimentele.

O poveste personală

„Amsterdam” este o poveste personală pentru regizorul David O. Russell. „Prietenia şi dragostea sunt la temelia filmului”, spune Russell, „şi pentru mine cel mai important lucru este prietenia dintre aceste personaje. Prietenia dintre Harold Woodman şi Burt Berendsen (şi ulterior Valerie Voze) este deosebit de importantă, iar pactul pe care îl încheie pentru a avea grijă unul de celălalt şi a nu se lăsa să moară este pilonul poveştii. Aceştia sunt prieteni buni, prieteni care au văzut ce e mai bun din tine, astfel încât să te ajute să-ţi aminteşti asta mereuşi să te întorci la ce e mai bun din tine.”

Procesul creaţie din spatele filmului a început în urmă cu cinci ani. Russell a mai lucrat cu Christian Bale în trecut la „American Hustle” şi „The Fighter” (actorul primind un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru acesta din urmă). „Vorbim despre asta de ani de zile şi încetul cu încetul ideea a început să evolueze”, spune Russell.

Bale adaugă: „De obicei există o goană nebună de a face filme, iar aceasta este adesea o necesitate din cauza finanţatorilor sau atunci când studiourile vor ca filmele să fie lansate, dar în cazul nostru nu au existat limite de timp. Am putut pur şi simplu să stăm şi să venim cu o mulţime de idei,  Russell îmi dădea cărţi, iar eu găseam idei şi îi aduceam citate. În plus, au fost toate aceste personaje care au venit şi au plecat şi diferiţi oameni pe care i-am întâlnit şi care ne-au inspirat.”

„Au fost multe scenarii scrise de-a lungul a patru ani”, adaugă Russell. „Aveam o mulţime de material cu adevărat interesant. Filmul se bazează pe o istorie şocantă şi fascinantă, iar noi ne doream să existe o mare prietenie în centrul poveştii, genul de prietenie pe care oamenii o iubesc cu adevărat în viaţă şi pe care ne place să o vedem în filme. (...) Acestea sunt personaje care ştiu să trăiască şi să iubească viaţa în ciuda oricăror probleme. Asta îi face eroi pentru mine.”

„Harold, Valerie şi Burt se găsesc şi au această prietenie foarte frumoasă”, explică Margot Robbie care dă viaţă formidabilei Valerie Voze, cea care întăreşte prietenia celor doi şi o transformă într-un trio. „Întotdeauna am crezut că prietenii sunt familia pe care o alegi pentru tine, iar ei trei au acest tip de prietenie.”

Bale continuă: „David Russell a plasat aceste personaje fictive în evenimente reale din istoria americană şi aceşti trei prieteni fac un pact în război promiţând să aibă mereu grijă unul de celălalt, orice ar fi.”

„Christian Bale are o magie extraordinară”, spune Russell. „Acest film nu ar fi existat fără colaborarea noastră. A fost chiar acolo cu mine în timp ce îl scriam şi vedeam fiecare ciornă.”

SINOPSIS:

Plasat în anii '30, noul film lui David O. Russell spune povestea a trei prieteni care sunt, pe rând, martori ai unei crime, apoi suspecţi principali şi, în final, cei care scot la lumină unul dintre cele mai şocante comploturi din istoria Statelor Unite.

Producţie epică de proporţii uriaşe, filmul îi are în rolurile principale pe Christian Bale, Margot Robbie, Zoe Saldana, John David Washington, Rami Malek şi Robert De Niro, alături de mulţi alţii.

Filmul este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera în data de 14 octombrie 2022.

TRAILER:

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro

https://www.facebook.com/CineForum.ro/

https://www.instagram.com/cineforumromania/

https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.