Societatea Română de Educaţie Nutriţională a organizat un seminar cu tema Nutriţia în adolescenţă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Speakerii evenimentului au fost conf. dr. Lygia Alexandrescu, preşedintele Societăţii Române de Educaţie Nutriţională şi Andreea Gatman, Trainer şi Educational Coach EUNEOS Finlanda.

„Adolescenţii reprezintă 20 % din populaţia globului, iar starea lor de sănătate şi gradul lor de educaţie sunt de o importanţă cardinală pentru toate ţările lumii.  La această vârstă există o serie de dificultăţi specifice privind comportamentul alimentar: obiceiuri de hrănire şi activitate fizică precare, absenţa micului dejun, gustări bogate în calorii şi sărace în nutrienţi, aport scăzut de fructe, legume şi lactate, hidratarea incompletă cu apă, urmarea dietelor restrictive şi apariţia tulburărilor alimentare şi emoţionale, mâncatul în exces şi apariţia obezităţii de aport, etc.  Prin programe bine definite de educaţie nutriţională însă, se pot depăşi aceste dificultăţi, iar crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase de timpuriu devine cea mai eficientă metodă de păstrare a stării de sănătate pe termen lung a adolescenţilor noştri.” a subliniat conf. dr. Lygia Alexandrescu.

De asemenea, s-a insistat pe rolul nutriţiei în desăvârşirea profesională a tinerilor.  Andreea Gatman preciza că „Trebuie să le asigurăm tinerilor acces la o educaţie relevantă, o educaţie ce rezultă în urma responsabilizării lor ca părţi cointeresate, cu alte cuvinte trebuie să iesim din zona de confort ca şi furnizori de educaţie şi să le asigurăm o educaţie “design based” nu “teach based”.

Este cunoscut faptul că la nivel european 1 din 3 adolescenţi suferă de obezitate, o creştere spectaculoasă fiind observată în ultimii ani în ţările din Estul Europei, din care face parte si România.  Obezitatea poate fi prevenită, iar educaţia nutriţională şi combaterea obezităţii la adolescenti sunt priorităţi de sănătate publică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.