Alexandra, Ana si Dayana sunt doar trei dintre tinerele care au urmat cu succes programul de mentorat si training in IT de la WellCode, dovedind ca programarea nu este doar un domeniu cu precadere destinat barbatilor, asa cum ar putea crede multi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru fiecare dintre ele, povestea este diferita, la fel si motivatia, asa cum vom vedea in continuare, insa rezultatul este acelasi: sansa, poate nesperata la un moment dat, a unei cariere in domeniul IT. Acest scenariu fericit a fost posibil cu ajutorul cursurilor interactive oferite pe piata din Romania de WellCode,  companie fondata la Cluj-Napoca de Petru Trimbitas, fost olimpic la informatica si intern la Facebook si Google in Statele Unite ale Americii.

WellCode - parere Alexandra: “Am descoperit din intamplare site-ul WellCode si am parcurs modulul gratuit pentru cei care doresc sa invete programare. La momentul respectiv, lucram intr-un domeniu cu totul diferit, insa am decis sa ma inscriu la a doua facultate, la informatica. Ulterior, am inceput si programul de mentorat de la WellCode, realizand ca acesta nu este doar despre cum sa scrii cod si sa devii programator, ci despre motivatie, determinare si disciplina. Scopul meu era sa lucrez in IT, insa pentru acest lucru trebuia sa imi slefuiesc anumite skillu-ri: nu eram disciplinata, nu eram organizata, eram haotica. La unele probleme, stateam zile intregi si ma demoralizam, intrucat, am inteles cu ajutorul cursurilor,  mintea mea nu era formata sa gandeasca logic. Sunt pe deplin recunoscatoare celor de la WellCode pentru munca depusa in  formarea mea. M-au motivat sa imi ating scopul”

WellCode - recenzie Ana: “Am intrat in programul de mentorat WellCode pentru ca doream sa invat tainele IT-ului si sa imi depasesc limitele. La inceput, nu stiam sa rezolv nici cele mai simple probleme.Ce mi-a placut urmand cursurile  WellCode? Faptul ca lectiile sunt organizate pe niveluri de dificultate, fiecare cu diferite exercitii. Faptul ca mentorii au fost alaturi de mine la fiecare pas, m-au ghidat si mi-au explicat toate detaliile, insa m-au lasat pe mine sa fac pasii pe calea spre succes, cu rabdare si raspunsuri. Ei mi-au aratat solutii la care nu m-as fi gandit niciodata, ajutandu-ma sa-mi dezvolt gandirea logica”

WellCode – parere Dayana: “WellCode este una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am facut in viata mea intrucat m-a ajutat sa inteleg cu adevarat ce inseamna programarea. Inainte de sesiunile de mentorat, stiam doar ca doresc sa  aprofundez cunostintele in acest domeniu, insa acum realizez ca diferentele sunt uriase. Codul pe care il scriam inainte de programul de mentorat de la WellCode nu se compara cu cel de acum. Mi-am dezvoltat foarte mult gandirea logica, am invatat cum sa abordez problemele si sa scriu cod cat mai curat. Pe langa sprijinul tehnic, am beneficiat si de suport  moral, care m-a ajutat de asemenea foarte mult, invatandu-ma cum sa lucrez mai eficient si sa abordez anumite situatii care ar putea sa-mi afecteze productivitatea”

Programarea este pentru oricine,  dar conteaza motivatia

Exemplele fericite ale celor trei tinere care au fost ajutate de WellCode in drumul lor catre o cariera de succes in programare sunt confirmate si de catre fondatorul Petru Trimbitas. Acesta sustine ca oricine poate invata programare, indiferent de meserie sau de pregatirea anterioara , intrucat principalele calitati tin de pasiunea pentru domeniul IT si dorinta de a patrunde in tainele acestui domeniu. Gandirea logica dezvoltata si pasiunea pentru rezolvarea problemelor, in general, nu doar  in cazul celor de  matematica sau informatica, isi aduc si ele contributia la succesul in acest domeniu.

Mindset-ul si atitudinea cu care abordezi problemele sunt extrem de importante pentru a reusi in programare, dar si in viata. Dorinta de a munci activ pentru indeplinirea scopurilor tale valoreaza cel putin cat abilitatile tehnice. Un alt lucru foarte important il reprezinta odihna. Pentru eficienta in domeniul programarii,  cele 8 ore de somn pe noapte sunt esentiale spune fondatorul WellCode. Acesta mai precizeaza ca, atunci cand vine vorba despre a invata programare, teoria este in plan secund in schimba ,  practica, mai precis  exercitiile de scris cod si rezolvarea problemelor din ce in ce mai complexe, este esentiala.

Programul de mentorat WellCode, diferit de restul cursurilor

Conform site-ului WellCode, 95% dintre cei care au terminat programul companiei fondate la Cluj-Napoca de catre Petru Trimbitas lucreaza deja in domeniul IT. Explicatia consta in aceea  ca, spre deosebire de alte firme care ofera acelasi tip de servicii, mai exact mentorat/training in domeniul programarii, la WellCode, cursurile sunt interactive, bazate pe dialog intre cursanti si mentori, iar coaching-ul se face inclusiv la nivel de mindset, nu doar in ceea ce priveste cunostintele tehnice.

Alta particularitate WellCode este  aceea ca viitorii programatori nu pot trece de un anumit nivel de dificultate sau de o anumita problema pana cand nu dovedesc cu certitudine ca au inteles ceea ce au parcurs. Bineinteles, totul se intampla cu sustinerea permanenta a mentorilor, fie ca acestia fac parte din domeniul IT sau sunt psihologi, Mindset Coachi, Client Success Advisori etc. Cu alte cuvinte, WellCode asigura o experienta completa, un training cu adevarat eficient inainte de lansarea pe "orbita" numita  ”cariera de succes in programare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.