WebEye România, furnizor de soluţii telematice pentru transportatori, anunţă introducerea, începând cu luna mai 2017, a serviciului de Suport Clienţi pentru plata taxei de drum în Ungaria (e-vinieta). Decizia a fost luată pentru a ajuta companiile de transport să efectueze corect şi rapid toate formalităţile şi să evite, astfel, amenzile. Peste 30.000 de vehicule ale clienţilor WebEye sunt înregistrate pe platforma electronică HU-GO pentru achitarea e-vinietei, ceea ce face ca WebEye să fie cel mai mare operator pe acest segment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul serviciu pus la dispoziţie de WebEye România oferă asistenţă în limba română pentru înregistrarea pe platforma HU-GO şi pentru completarea formularului online pentru plata vinietei. Persoane dedicate vor fi la dispoziţia clienţilor WebEye care au nelămuriri în privinţa achitării taxei de drum electronice atunci când tranzitează Ungaria. Este esenţial de ştiut că taxa este variabilă, depinzând de numărul axelor şi de numărul kilometrilor parcuşi de un vehicul în Ungaria, pe anumite sectoare de drum.

WebEye România oferă, de asemenea, asistenţă în cazul în care clienţii amendaţi doresc să atace decizia autorităţilor maghiare, sfătuindu-i cum să procedeze în acest caz.

Acest nou pachet de servicii este destinat atât clienţilor WebEye cât şi transportatorilor care utilizează unităţi OBU.

În Ungaria sunt peste 6500 de kilometri de autostrăzi şi drumuri naţionale pentru a căror utilizare se plăteşte taxa de drum, în cazul vehiculelor de peste 3,5 tone. Cu toate că au trecut mai bine de trei ani de la momentul introducerii e-vinietei, transportatorii au încă multe semne de întrebare în legătură cu aceasta iar amenzile nu sunt cazuri singulare.

Sunt trei moduri prin care poate fi plătită e-vinieta în Ungaria: cu ajutorul unităţilor instalate permanent la bordul vehiculelor; cu ajutorul unităţilor  telematice mobile (OBU) care funcţionează prin conectare la bricheta maşinii; prin cumpărarea tichetelor individuale pentru accesul pe anumite sectoare de drum.

Cele mai dese nereguli care conduc la amendarea şoferilor de către autorităţile din Ungaria sunt:

-          lipsa fondurilor suficiente în contul aferent plăţii taxei HU-GO

-          declararea incorectă a numărului axelor vehiculului şi remorcii

-          instalarea necorespunzătoare a unităţilor OBU conectate la bricheta maşinii.

WebEye Telematics Group

WebEye Telematics Group este format din Lambda-Com Ltd., societatea-mamă care se ocupă cu dezvoltarea soluţiilor de telematică - şi WebEye International, divizia comercială care include filialele companiei din 14 ţări europene. În 2015, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 miliarde de forinţi. Serviciile bazate pe tehnologia GPS/GPRS – “Soluţiile WebEye” sunt un instrument indispensabil companiilor de transport, expediţie şi logistică pentru eficientizarea activităţii şi reducerea costurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.