Consumul de combustibil rămâne punctul nevralgic al afacerilor din domeniul transporturilor. Telematica este un bun aliat al proprietarilor de flote, pentru că livrează soluţii care generează reducerea costurilor la acest capitol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Furnizorul nostru de soluţii telematice este WebEye, care a instalat echipamente de monitorizare a flotei pe 1100 dintre vehiculele noastre, adică pe cele care fac transport pe teritoriul Ungariei. Dată fiind anvergura flotei, am căutat în primul rând funcţiile standard, precum măsurarea combustibilului, urmărirea flotei, senzori de deschidere a uşilor, rapoarte despre flotă, tahograful digital şi nu în ultimul rând monitorizarea stilului de condus al şoferilor”, a spus Zsolt Barna, CEO Waberer’s, unul dintre cei mai importanţi jucători din logistica din Ungaria şi UE.

Potrivit oficialului, Waberer’s a început să testeze soluţia DrivingStyle din vara trecută. “Le-am comunicat şoferilor rezultatele evaluării şi am lansat un training personalizat. Avem deja rezultate evidente, însă mai sunt multe de făcut. Ţinta noastră este să ajungem în punctul în care flota noastră consumă exact cât scrie în manualul producătorului că este normal. Avem toate şansele să îndeplinim acest obiectiv cu ajutorul WebEye”, a mai spus Barna.

Un alt serviciu extrem de util care a contribuit la eficientizarea operaţiunilor Waberer’s este tahograful digital, care monitorizează în timp real orele de condus şi de odihnă ale şoferilor. „Acest serviciu funcţionează foarte bine, fiind util celor de la Resurse Umane, care la sfârşitul lunii nu trebuie decât să descarce datele din tahograf pentru a calcula cât are de încasat fiecare şofer. Nu mai e nevoie ca şoferii să vină la sediu pentru că descărcarea datelor se poate face de la distanţă”, a mai spus CEO-ul companiei.

WebEye  caută în continuare să dezvolte noi soluţii care să uşureze munca şoferilor şi a dispecerilor, ca răspuns la nevoile transportatorilor. Viitorul, aşadar, înseamnă diversificarea aplicaţiilor mobile şi a rapoartelor care furnizează informaţii concrete, bine structurate şi uşor de interpretat despre activitatea flotei.

„Aşa cum vedem noi lucrurile, progresul  înseamnă soluţii care să permită procesarea automată a factorilor critici ai flotei – număr de kilometri parcurşi, consum de combustibil - şi setarea evoluţiei medii a anumitor indicatori astfel încât dispecerul să fie alertat doar atunci când se

constată abaterea de la aceste tendinţe. Acest lucru ar permite managementului companiei să intervină imediat pentru eficientizarea activităţii”, a arătat Levente Gall, Directorul General al WebEye România.

WebEye Telematics Group

WebEye Telematics Group este format din Lambda-Com Ltd., societatea-mamă care se ocupă cu dezvoltarea soluţiilor de telematică - şi WebEye International, divizia comercială care include filialele companiei din 14 ţări europene. În 2016, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de peste 14 milioane de euro. Serviciile bazate pe tehnologia GPS/GPRS – “Soluţiile WebEye” sunt un instrument indispensabil companiilor de transport, expediţie şi logistică pentru eficientizarea activităţii şi reducerea costurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.