Iti doresti sa fii mai productiv si sa poti lucra mai rapid si mai eficient? Nu este atat de greu pe cat crezi, daca vei fi mai atent la modul in care iti desfasori activitatile. Descopera, in cele ce urmeaza, cateva metode utile prin care poti face acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata cum sa fii mai productiv:

·         Doteaza-ti biroul

Fie ca lucrezi intr-un cadru formal, fie ca ai un job de acasa sau lucrezi ca freelancer, este esential sa faci totul organizat. Pentru acest lucru, ai nevoie de un birou care sa iti permita sa iti desfasori activitatile in cele mai bune conditii si care sa fie echipat cu toate cele necesare. Intra pe site-ul de papetarie si birotica Absolutoffice si verifica o gama completa de astfel de produse. Poti vedea diferite modele de tabla magnetica, precum si alte articole utile in orice birou, astfel incat sa te asiguri ca productivitatea ta creste.  In mod sigur, iti vor fi de folos de fiecare data cand ai de lucrat la un proiect sau ai de terminat un task. Nu rata sansa de a le avea!

·         Monitorizeaza-ti activitatea

Una dintre problemele celor care nu reusesc niciodata sa fie productivi este reprezentata de faptul ca nu isi monitorizeaza activitatile. Astfel, este esential sa stii cat petreci lucrand la o sarcina sau un proiect, pentru a putea sti, pe viitor, cum sa iti organizezi timpul. Pentru acest lucru, exita chiar si tool-uri si aplicatii special create, ce te vor ajuta sa estimezi sau chiar sa stabilesti cu acuratete timpul pe care il petreci pentru fiecare task in parte. Incearca-le acum!

·         Ia pauze regulate

Desi poate parea ca acest lucru nu te va ajuta deloc sa fii productiv, pauzele regulate pot sa imbunatateasca modul in care iti desfasori activitatile, facandu-te sa te concentrezi mai bine. Cateva studii au demonstrat ca pauzele regulate pot sa te ajute sa iti mentii performantele la un nivel constant. In schimb, daca vei lucra fara oprire, te vei simti din ce in ce mai obosit, iar productivitatea ta va incepe sa scada incetul cu incetul.

·         Renunta la “multitasking”

Desi poti crede ca ai in sange abilitatea de rezolva mai multe sarcini in acelasi timp, trebuie sa stii ca aceasta metoda de a lucra este contraproductiva. Mai multe studii realizate de psihologi au dovedit ca “multitasking-ul”poate sa aiba ca rezultat scaderea abilitatii de a te concentra si a lucra eficient. Mai mult, te poate face sa irosesti timpul. Poti, in schimb, sa iti rezolvi task-urile pe rand, astfel incat sa te poti acorda mai multa atentie lucrurilor pe care trebuie sa le faci.

Crezi ca poti fi productiv cu ajutorul acestor sfaturi? Pune-le in practica si observa cum rezultatele bune incep sa apara!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.