Decizia de a petrece tot restul vietii cu persoana iubita este una dintre cele mai importante alegeri pe care o poate face un barbat, insa la fel de dificila poate fi si gasirea unui inel de logodna potrivit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum sa arate? Ce marime sa fie? Ce fel de piatra pretioasa sa aleg? Cum am certitudinea ca este de calitate? Acestea sunt intrebari cu care se confrunta orice persoana care isi doreste sa aleaga un inel de logodna, iar pentru a veni in ajutorul acestora, specialistii din echipa www.diamag.ro ne prezinta o parte de sfaturi foarte utile.

Alegerea monturii

Atunci cand se doreste achizitionarea unui inel de logodna deosebit trebuie sa se faca alegeri treptate, astfel incat rezultatul final sa fie cel mult dorit. In acest sens, primul pas pe care trebuie sa-l faca o persoana ce isi doreste sa comande un astfel de inel este sa aleaga montura acestuia.

Analizand oferta regasita pe site-ul expertilor www.diamag.ro, cei ce isi doresc achizitionarea unui inel de logodna au posibilitatea de a alege din diferite tipuri de materiale, precum si diferite tipuri de design, care mai de care mai deosebite.

In acest sens, materialele ce pot fi folosite pentru montura sunt cele realizate din aur, insa aici sunt mai multe optiuni: aur galben, aur alb sau chiar aur roz. Fiecare dintre acestea prezinta un aspect minunat si se potrivesc chiar si celor mai pretentioase gusturi in materie de bijuterii.

Alegerea pietrei pretioase

Urmatorul pas, dupa ce a fost aleasa montura, materialul din care este aceasta realizata si modelul respectiv, este alegerea unei pietre pretioase. Ce poate fi mai potrivit in aceasta privinta decat alegerea unui diamant?

Fiind considerat un adevarat reper al elegantei, al frumusetii si al recunostintei pentru dragostea oferita, diamantul este un adevarat reper al duritatii, avand si o simbolistica aparte asupra dificultatilor prin care o relatie poate trece, insa ce va depasi toate piedicile respective, devenind mai puternica.

Asadar, alegerea unui diamant ca piatra pretioasa este cea mai buna varianta, insa de ce aspecte trebuie sa se tina cont pentru a fi siguri ca diamantul respectiv este unul de calitate?

Caracteristicile unui diamant

Pentru a putea intelege ce anume ii ofera valoare si calitate unui diamant, este foarte important sa se inteleaga principalele sale caracteristici si cum pot influenta pretul, iar intr-un final decizia luata pentru achizitionarea unui inel de logodna cu diamant.

Sa vedem ce ne impartasesc specialistii diamag.ro:

Forma

Un prim aspect de care trebuie sa se tina cont atunci cand se alege un diamant este cel referitor la forma acestuia. Avand in spate o echipa de bijuteri cu o bogata experienta si care dau dovada de mult profesionalism, www.diamag.ro ofera posibilitatea celor care isi doresc un diamant sa aleaga din diverse forme, realizate cu multa precizie si rafinament.

Din randul acestora putem sa enumeram urmatoarele tipuri de taieturi: rotunda, princess, ovala, marquise, pear, heart, cushion, radiant, emerald sau asscher. Care este diferenta dintre acestea? Ei bine, pe site-ul diamag.ro este prezentata cat se poate de detaliat fiecare dintre aceste forme, motiv pentru care cei interesati pot gasi cele mai utile informatii, iar mai apoi decizia finala fiind mult mai simpla.

Caratele

Ce aspect credeti ca ar mai conta in alegerea si pretul unui diamant? Evident ca este vorba de greutatea pe care o prezinta. Acest lucru este foarte important pentru ca fiecare persoana isi doreste sa se incadreze intr-un anumit buget alocat, iar caratele au un rol deosebit in stabilirea pretului final.

Mai simplu, pretul diamantelor este direct proportional cu greutatea acestora, astfel incat un diamant cu cat are mai multe carate cu atat va avea o valoare mai mare.

Culoarea

Multa lume isi imagineaza diamantul ca fiind doar clasica piatra pretioasa incolora, insa adevarul este ca diamantele se pot prezenta sub diverse culori. Da, este adevarat ca cel mai popular aspect al diamantului este cel incolor, considerat ca fiind si extrem de rar, insa acestea pot avea si tente ce inclina spre diverse culori sesizabile. Acestea sunt atent clasificate si sistematizate, un gemolog fiind cel mai in masura pentru a va oferi detalii suplimentare.

Claritatea

Alt aspect important atunci cand se alege un diamant este cel ce tine de claritate. Aici este destul de simplu, cu cat un diamant este mai clar, prezinta o transparenta ridicata, fara zgarieturi, crapaturi sau depozite de carbon, cu atat valoarea acestuia va fi mai mare.

Taietura

Cand ne gandim la diamant primul lucru pe care il avem in minte este stralucirea pe care acesta trebuie sa o prezinte. In acest sens, taieturile realizate au o deosebita importanta cu privire la modul in care reflecta lumina, oferind acea stralucire ce atrage orice privire.

Este un aspect ce poate fi realizat cu succes doar de bijutieri experimentati, taietura, finisajul si simetria fiind detalii de finete, asupra carora diamag.ro prezinta o atentie deosebita.

Certificarea

Nu in ultimul rand, certitudinea ca diamantul folosit pentru inelul de logodna este unul veritabil si de calitate, este certificarea ce-l insoteste. Aceasta este dovada cu privire la autenticitatea si valorea respectivei pietre pretioase, fiind atestat de catre gemologi experti, certificat care de altfel insoteste fiecare diamant prezentat pe site-ul www.diamag.ro. Acestea sunt, asadar, o parte dintre aspectele de care trebuie sa se tina cont in alegerea unui inel de logodna, restul detaliilor putand fi aflate contactand echipa de specialisti a magazinului online anterior mentionat, oferind cu cea mai mare placere consiliere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.