Îngrijirea podoabei capilare poate fi o provocare, deoarece tipurile de scalp sunt diferite, iar necesităţile variază de la persoană la persoană. Însă, pentru a reuşi să depăşeşti acest obstacol cu succes, trebuie să cunoşti caracteristicile firului tău de păr, pentru a vedea care sunt produsele ideale pentru tine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest articol, vei afla o serie de tehnici şi sfaturi pe care le poţi pune în aplicare, dacă îţi doreşti să ai un păr sănătos!

  1. Ritualul de îngrijire

Sunt mai multe tipuri de sfaturi pe care le poţi lua în considerare, punându-le în aplicare în permanenţă, însă ritualul de îngrijire înseamnă folosirea unei aşa-zise reţete, pentru nevoile părului tău. În cazul în care ai un fir de păr creţ sau ondulat, abordarea va fi diferită şi va trebui să se plieze pe însuşirile sale. Acestea vor fi altele faţă de cele care sunt recomandate pentru unul drept, de exemplu. Bineînţeles, forma nu este singurul factor – trebuie să ţii cont şi de structura sa. Fie că ai un păr mătăsos, fie unul aspru şi rigid, totul poate fi ţinut sub control cu ajutorul unor anumite produse.

  1. Şamponul

Şamponul este unul dintre elementele principale pe care este recomandat să le iei în calcul, deoarece este folosit extrem de des. De aceea, specialiştii te sfătuiesc să acorzi o atenţie deosebită ingredientelor din compoziţie, pentru a vedea dacă acestea se mulează pe specificul podoabei tale capilare.

Nu există nicio regulă în ceea ce priveşte eficienţa diverselor categorii de şampoane – tot ce poţi să faci este să citeşti eticheta, să vezi care sunt recomandările profesioniştilor, să verifici câteva păreri şi să-l încerci. Vei fi surprinsă să descoperi că rezultatul depinde doar de modul în care combinaţia respectivă de substanţe se aliniază cu necesităţile părului tău.

  1. Masca de păr

Masca de păr este obligatorie, mai ales în cazul unui păr mediu sau lung. Aceasta ajută la păstrarea unui fir puternic şi mătăsos, după fiecare spălare.

Cu siguranţă te-ai confruntat, de multe ori până acum, cu un fir încâlcit, înnodat sau greu de descurcat cu peria – există tipuri de măşti pentru păr care te pot sprijini în acest sens, oferindu-ţi garanţia unui păr uşor de pieptănat, de uscat şi de coafat. De asemenea, poţi selecta o mască pentru volum, pentru păr deteriorat, uscat sau vopsit, dar şi una pentru strălucire, înlăturarea mătreţii sau combaterea căderii excesive.

În concluzie, părul tău are nevoie de atenţie pentru a fi sănătos – este obligatoriu să vezi care sunt cerinţele sale şi să le satisfaci cu ajutorul unor produse profesionale, cunoscute pentru calitatea lor. Ai încredere în semnele pe care ţi le dă scalpul tău, mai ales între spălări – observă manifestările pe care le are şi încearcă să ajustezi ritualul de îngrijire după acest aspect. Dacă nu ştii ce să faci, poţi cere oricând sfatul unui specialist!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.