PSD trebuie să plece. Guvernul Dăncilă trebuie demis, pentru că România are nevoie de un guvern capabil şi responsabil. În ultimii ani, am putut vedea cum social democraţii şi-au bătut joc de o ţară întreagă doar pentru a-i face pe plac lui Liviu Dragnea. Au schimbat două guverne, au schimbat peste 80 de miniştri, au creat haos în administraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul acesta, construirea spitalelor regionale a stagnat. Deşi au promis în campania electorală că vor construi opt spitale regionale, suntem încă la stadiul de studiul de fezabilitate pentru cele trei care puteau fi construite cu fonduri europene. Pentru celelalte cinci, nici măcar în acest stadiu incipient. Doamna ministru al Sănătăţii a recunoscut singură că abia în anul 2027 vom putea avea spitalele finalizate.

În toţi aceşti ani în care PSD a avut toată puterea, nu au reuşit să dea în folosinţă niciun spital.

Acest guvern trebuie să plece pentru că este incapabil să ofere românilor servicii de calitate. În continuare, românii stau la cozi în spitale. Sunt zile întregi în care sistemul care operează cardurile de sănătate se blochează. Medicii nu pot lucra, pacienţii sunt obligaţi să aştepte. Suntem în epoca tehnologiei şi noi nu suntem în stare să digitalizăm serviciile medicale. Sunt fonduri europene puse la dispoziţie pentru acest lucru, dar Guvernul României nu e în stare să le absoarbă.  

Guvernul PSD a tratat accesul la medicamente într-un mod iresponsabil. Din cauza populismului tipic stângii, ”preţul cel mai mic” am ajuns în situaţia în care 3.000 de medicamente au dispărut de pe piaţă. Un populism ieftin a dus şi duce la o criză pe care o resimt pacienţii.

Au trecut aproape patru ani de la Colectiv. Drama naţională care a scos la iveală şi gravele probleme din sistemul sanitar. În patru ani s-au mai dat în folosinţă trei  paturi pentru arşi. Doar trei. Spitalul Judeţean Timişoara a reuşit să îşi facă o secţie specială pentru marii arşi. Este însă mult prea puţin.

Nicio reformă nu a fost făcută în sistemul medical. Da, medicii au salarii mari şi binemeritate, dar ei continuă să plece şi să opereze afară pentru că în spitale condiţiile sunt încă dezastruoase. Fondurile sunt insuficiente. Medicii trebuie să îi roage pe pacienţi să vină cu medicamente de acasă, să îşi aducă rude ca să aibă grijă de ei cât stau în spital, pentru că nu există suficiente asistente. În continuare medicii tineri nu pot fi integraţi, termină rezidenţiatul şi nu îşigăsesc posturi, nu se pot angaja şi rămân pe baza unor contracte de gărzi.

Este momentul ca PSD să plece.

Incompetenţa, populismul şi demagogia trebuie să iasă din clădirea Guvernului. Parlamentarii au obligaţia morală să demită cel mai incompetent guvern din istoria României

Cristian Buşoi,

Vicepreşedinte PNL 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.