Totalitatea echipamentelor şi a sistemelor de climatizare şi ventilaţie existente, ce sunt dedicate aplicaţiilor HVAC reprezintă modalitatea excelentă de atingere a unui grad de confort sporit, indiferent că vorbim despre un spaţiu industrial, comercial, rezidenţial sau de orice alt tip. Cele mai recunoscute produse pe piaţa din România sunt cele furnizate de către PRO VENT, o companie cu experienţă îndelungată în domeniu, care a oferit întotdeauna cu o promptitudine deosebită atât produse, cât şi servicii de asistenţă comercială şi tehnică tuturor doritorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ventilatoarele profesionale PRO VENT – soluţia pentru confort sporit în orice spaţiu

Cunoscătorii în domeniu deja s-au convins de eficienţa pe care o au ventilatoarele oferite de acest nume. Care este motivul pentru care a devenit  lider şi are vânzările cele mai mari la ora actuală? Ei bine, indiferent de aplicaţie, experţii pro-vent.ro au oferit clienţilor întotdeuna cele mai potrivite soluţii pentru proiectele lor. Exactitatea cu care caracteristicile produselor corespund cu descrierile tehnice de pe site este demnă de apreciat şi reprezintă un reper de încredere pentru doritori.

De ce este importantă achiziţionarea unor sisteme de ventilaţie? Vorbim despre modul în care se poate obţine cel mai bun randament în decursul unei zile de muncă, dar înainte de asta, este foarte important ca utilizatorii să cunoască modul în care ventilatoarele (axiale, centrifugale, de climatizare etc) funcţionează.

Ventilatoarele axiale – ce sunt şi cum funcţionează?

Categoria ventilatoarelor axiale face referire la acele echipamente industriale complexe, destinate răcirii active a sistemelor de lucru diverse, precum şi a maşinăriilor.  Sunt folosite cel mai frecvent pentru a răci zone individuale, în acele încăperi în care nu este permisă instalarea unui dispozitiv de dimensiuni mari din cauza spatiului limitat.

Un ventilator axial funcţionează prin răspândirea aerului de-a lungul axei proprii, în direcţie lineară. Acesta dispune de lamele – rolul lor fiind de a forţa aerul şi a-l direcţiona în paralel cu axul  din care se rotesc. Utilizarea sa este bine definită în dispozitive electrice şi mecanice variate. În ceea ce priveşte dimensiunile aparatului, acestea pot să varieze, în funcţie de seria din care face parte.

În comparaţie cu  modelele centrifugale, în care se direcţionează aerul în afara lamelelor, velele axiale redau fluxul de aer în paralel cu axul acestora. În cazul celor centrifugale putem vorbi şi despre palete întoarse, drepte sau – de ce nu – cele curbate, roata cu palete fiind montată de obicei într-o carcasă.

Care sunt aplicaţiile în care se recomandă utilizarea ventilatoarelor axiale?

Odată cu trecerea tot mai acerbă a timpului, a crescut atât consumul de energie al plăcilor grafice, al procesorilor şi diverselor componente ale calculatoarelor, cât şi producţia de energie termică în sisteme. Acest lucru se datorează funcţionării optime a dispozitivelor menţionate.

Vorbim despre soluţia necesară pentru a se lucra în orice condiţii de temperatură la parametri optimi – în care este necesară menţinerea dispozitivelor moderne la valori corespunzătoare astfel încât supraîncălzirea să fie evitată. În cazul în care nu se respectă menţiunile cu  care vin însoţite dispozitivele, există posibilitatea ca randamentul oferit de ventilatoare sa aibă de suferit, apărând în cele mai grave situaţii şi erori sau daune în sistem. Deci totul trebuie realizat cu responsabilitate.

Nimeni nu îşi doreşte să se confrunte cu niciuna dintre problemele mai sus menţionate, în mod clar. Aşadar, la ce soluţie se poate recurge în acest caz? Iată ce spun experţii pro-vent.ro în legătură cu această problemă.

În vederea eliminării posibilităţii ca problemele de acest gen să apară, este recomandată instalarea ventilatoarelor axiale de dimensiuni diverse în cadrul aplicaţiilor moderne, de mare viteză. Rezultatul constă în beneficii reflectate asupra unei răciri active a dispozitivelor curente. Ventilatoarele axiale sunt recomandate pentru că, prin instalarea lor, se îndepărtează aerul încălzit din componentele diverse funcţionale, atrăgând astfel aer rece în acestea – este modul prin care aplicaţiile şi dispozitivele diverse sunt salvate de pericolele la care altfel ar fi fost supuse.

Luând în considerare utilitatea pe care o prezintă instalarea ventilatoarelor - nu numai a celor axiale, ci de orice tip pe care doritorii le găsesc pe pagina anterior menţionată – cei care au nevoie de o astfel de soluţie pot intra în contact cu cei de la PRO VENT pentru a identifica alături de aceştia soluţiile cele mai convenabile – comandarea de sisteme de ventilaţie, dar şi de aerisire specifice domeniului industrial în cauză, dar şi uzului casnic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.