Indiferent că este vorba de propria gospodărie sau poate de un spaţiu de cazare, cum este o pensiune, confortul termic e o adevărată necesitate şi orice persoană îşi doreşte acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o perioadă în care mai toate gândurile zburdă către mare, plajă, apă, cine spune că unele nu ar trebui să se îndrepte către achiziţia unor centrale termice pe lemne? Şi nu, nu sunt doar câteva idei rătăcite pentru că vara este momentul oportun de a face această investiţie.

Cine spune că trebuie să aştepţi până se instalează frigul pentru a lua o asemenea decizie? În acea situaţie poate fi chiar prea târziu. Aşadar, e important ca astfel de investiţii să fie gândite cu ceva timp înainte de a fi implementate, iar mai apoi să se poată acţiona în cea mai bună măsură.

De ce sunt considerate aceste centrale termice pe lemne investiţii atât de avantajoase? Ei bine, motivele sunt numeroase, iar în cele ce urmează vom prezenta o mică parte din rândul acestora.

Ai parte de un confort optim

Principalul motiv pentru care aceste centrale termice pe lemne sunt achiziţionate şi instalate e legat de gradul de confort mult mai ridicat faţă de alte modalitatăţi de încălzire, aspect dorit de toată lumea, nu-i aşa?

Având în vedere faptul că ultimele ierni au fost deosebit de puternice, deşi ceva mai târzii, o astfel de investiţie nu este nici pe departe un moft, ci una care ar trebui să se regăsească obligatoriu în casa fiecărui român.

Un consum redus de combustibil

Referitor la acest aspect trebuie să se înţelegă faptul că un consum redus de combustibil nu înseamnă implicit şi o performanţă sau un randament scăzut. Nici vorbă! Cuvântul care stă în spatele acestui detaliu se numeste eficienţă energetică.

Cu alte cuvinte, tehnologia a evoluat destul de mult, iar în momentul de faţă există pe piaţa din România numeroase centrale termice pe lemne ce se remarcă din punct de vedere al performanţelor pe care le oferă. Din rândul acestora se evidenţiază în mod deosebit cele comercializate de către Liepsnele. Acest producător a devenit un adevărat reper al calităţii, al confortului termic şi al profesionalismului, regăsindu-se în casele a mii de români şi nu numai.

Consumul redus de combustibil are loc datorită arderilor complete ce se efectuează în cazan şi a gestionării cât mai eficiente a căldurii produse.

Prezintă o autonomie ridicată

Atunci când ne gândim la variantele clasice de centrale termice pe lemne avem tendinţa să mergem cu mintea la desele deplasări către acestea pentru a menţine focul şi implicit căldura în casă. Situaţia însă nu mai e aceeaşi când vine vorba de centralele termice pe lemne de la Liepsnele!

După cum am mai precizat, tehnologia şi randamentul au crescut considerabil, motiv pentru care aceste tipuri de centrale comercializate de către Liepsnele prezintă o autonomie foarte ridicată.

De exemplu, în cazul unei astfel de centrale termice pe lemne există o autonomie de până la 30 de ore cu o singură încărcare de lemne sau chiar una cuprinsă între 3 şi 5 zile când centrala este alimentată pe bază de cărbune.

Eficienţa este una de-a dreptul impresionantă, iar rezultatul oferit aduce implicit un nivel al confortului ridicat şi îi scapă pe cei ce locuiesc în spaţiul respectiv de grijile ce existau odinioară pentru a menţine o temperatură prielnică.

Pot fi alimentate doar cu lemne şi cărbune?

Din acest punct de vedere se poate spune că centralele Liepsnele se pot adapta şi funcţiona la o performanţă ridicată cu orice combustibil de natură lemnoasă, nu doar lemn brut sau cărbune, ci şi rumeguş, brichete sau deşeuri din lemn.

Întreţinerea centralei termice pe lemne

Este firesc să aducem în discuţie şi aspectele ce ţin de întreţinerea unei astfel de centrale. Având în vedere faptul că eficienţa energetică este una foarte crescută, combustibilul utilizat este ars într-un procent foarte mare, motiv pentru care cantitatea de cenuşă rămasă e una mică, astfel încât o curăţare ce se efectuează bilunar este de obicei suficientă.

O investiţie de durată

Nu în ultimul rând trebuie înţeles faptul că o astfel de investiţie e una importantă, care nu se face periodic, ci ar trebui să fie una de durată, fiabilitatea fiind un aspect ce necesită a fi urmărit cu atenţie de fiecare dată.

În acest sens, aceste centrale termice pe lemne prezintă o perioadă de garanţie de 5 ani, însă fiabilitatea lor depăşeşte cu uşurinţă o durată de 25 de ani, fiind definite de rezistenţă, eficienţă şi performanţă crescută pe toată perioada funcţionării.

De ce este vara momentul oportun?

Având în vedere că această investiţie necesită o atenţie deosebită, trebuie să se ia legătura cu specialişti, cum ar fi cei ce se regăsesc pe site-ul centrale-lemne-liepsnele.ro, să se aleagă cea mai bună variantă pentru dimensiunile spaţiului respectiv, iar mai apoi să demareze procesul de instalare şi montare.

Cu toate că aceste aspecte pot fi realizate într-o perioadă relativ scurtă de timp, se recomandă ca o astfel de investiţie să nu fie făcută cu grabă sau sub presiunea faptului că frigul deja se instalează. Prin urmare, acum e perioada perfectă pentru a oferi un plus de confort propriei case!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.