Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, 14 decembrie, începând cu ora 18:30 „Tripticul” de Giacomo Puccini – Operă în Concert – spectacol dedicat aniversării a 100 de ani de la premiera absolută. Regia poartă semnătura Cristinei Cotescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul marchează un secol de la premiera mondială şi va avea în distribuţie trei invitaţi speciali, mezzosopranele Ljubica Vraneş şi Andreea Iftimescu şi tenorii Remus Alazăroae şi Mikheil Sheshaberidze.

Puccini a formulat un triptic în sens invers ca celui semnat de Wagner. Pe 14 decembrie 1918 compozitorul a prezentat publicului opera sa "Tripticul", realizată după modelul trilogiei cu prolog de Wagner, cu opere într-un act cu subiecte diferite, jucate într-o singură reprezentaţie.

Prima dintre operele "Tripticului" este "Il Tabarro/Mantaua", pe un libret scris de către Giuseppe Adami, după piesa dramaturgului Didier Gold, subiectul tratează o dramă sumbră, desprinsă din viaţa tristă a muncitorilor şi hamalilor de pe cheiurile Senei. Cea de a doua operă, "Suor Angelica", pe un libret scris de Giovacchino Forzano, după o povestire florentină de la sfârşitul secolului al XVII-lea, dezvoltă ideea morţii tragice şi sacrificiului uman suprem. Ultima parte a "Tripticului" o reprezintă opera comică "Gianni Schicchi", pe un libret de acelaşi Giovachino Forzano, inspirat de un cântec din "Infernul" lui Dante Alighieri. Acţiunea se desfăşoară în Florenţa anului 1299, personajul principal fiind Gianni Schicchi, care a fost aruncat în Infern din cauza isprăvilor sale. Pe scenă se desfăşoară momente pline de umor, pe ritmuri muzicale dinamice.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau online, la https://tickets.operanb.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.