Jucariile: accesoriile-minune la care orice mamica apeleaza cand isi doreste sa isi inveseleasca micutul atunci cand plange ori cand considera ca trebuie sa isi surprinda copilul cu un nou tovaras de joaca. Jocurile si jucariile sunt elemente-cheie ale copilariei, inca de la cea mai frageda varsta, atunci cand pentru bebelusi o simpla miscare a manutelor ori a picioruselor reprezinta un real motiv de joaca si incantare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintotdeauna, copiii au fost si au ramas curiosi, manifestand o dorinta arzatoare de a descoperi mediul inconjurator si de a se acomoda cu tot ceea ce e nou. Nu degeaba o simpla jucarie le poate atrage atentia indeajuns de mult incat sa fie ocupati cu ea o zi intreaga, ajungand sa transforme dintr-un ursulet banal, de exemplu, un adevarat partener de joaca.

Culorile, sunetele, totul este nou pentru un bebelus care abia incepe sa ia contact cu realitatea. De altfel, toate obiectele si accesoriile din jur au rolul de a furniza micutului tau informatii esentiale care contribuie la dezvoltarea sa. Iar pe masura ce creste, copilul tau va ajunge sa descopere lucruri noi. Iata de ce trebuie sa te asiguri ca i-ai facut deja cunostinta cu jucariile menite sa ii stimuleze simturile.

5 jocuri si jucarii care stimuleaza simturile esentiale ale micutului tau!

Copiii cresc foarte repede, iar acest lucru poate fi confirmat de orice mamica, indiferent de experienta ori de cat de mult s-a implicat in dezvoltarea bebelusului ei.  Fii o mamica activa si ajuta-ti micutul sa descopere mediul inconjurator prin jocuri si jucarii menite sa ii stimuleze simturile vizuale, auditive si tactile, dar si dezvoltarea primelor capacitati motorii.

  1. Triciclete. Timpul trece repede, iar in curand, micutul tau va incepe sa faca primii pasi, se va agata de toate obiectele din casa, va sari si va deveni din ce in ce mai agitat. Astfel, este indicat sa alegi jucarii menite sa il ajute sa isi consume energia intr-un mod cat mai placut, incurajandu-l, totodata, sa-si dezvolte abilitatile motorii. Opteaza pentru o tricicleta special conceputa pentru nazdravanii care nu pot pedala singuri, dar  care include un maner reglabil, astfel incat sa il poti detasa atunci cand micutul tau poate pedala singur. Poti gasi o tricicleta ca aceasta dand un singur click aici si descopera modelele de la Baby Needs perfecte pentru copilul tau.

 

  1. Caruselul colorat cu melodii incluse. Copiii sunt foarte atrasi de muzica si culori, indiferent de varsta pe care o au. De altfel, jucariile care produc sunete variate functioneaza chiar si atunci cand bebe plange, asa ca merita din plin sa achizitionezi un carusel pe care sa il atasezi deasupra patutului. Exista modele care permit ca prin lovire sa isi schimbe melodiile si culorile, spre bucuria micutului care va descoperi care este efectul actiunilor sale. Pe langa asta, caruselul muzical reprezinta o jucarie cu un rol deosebit in stimularea simtului auditiv al copilului tau.

 

  1. Cartile cu ilustratii pentru copii. Bebelusii incep sa perceapa culorile primare inca de la varsta de 3 luni, moment in care trebuie sa ii captezi atentia cu imagini cat mai colorate. In aceeasi perioada, copiii incearca sa comunice prin gangureli si sunete specifice lor. Asadar, alege sa stimulezi simtul vizual si vorbirea micutului tau prin intermediul unor carti speciale, destinate bebelusilor. Povesteste-i si explica-i imaginile, repeta sunetele si, in timp, copilul tau va ajunge sa te imite si sa repete dupa tine cuvintele rostite.

 

  1. Cuburile din plastic. Pe langa faptul ca sunt colorate, cuburile stimuleaza creativitatea copiilor prin posibilitatea de a crea constructii simple, fara a se accidenta. Incurajeaza-ti micutul sa se joace cu cuburi si arata-i cum poate sa realizeze diverse constructii folosind doar 3 cuburi. In acest sens, copilul tau va invata cum sa isi gestioneze miscarile si atentia, astfel incat sa reuseasca, la randul lui, sa formeze un turn cu ajutorul cuburilor de jucarie.

 

  1. Jucariile din plastic vs. jucariile de plus. Ofera-i copilului tau sansa de a explora texturi diferite, chiar daca primul impuls este de a introduce toate obiectele in gurita. Lasa-l sa descopere diferenta dintre un ursulet din plastic si altul de plus, asa incat sa-i stimulezi abilitatea de memorare si recunoastere a lucrurilor din mediul inconjurator.

Asadar, iata 5 jucarii despre care tocmai ai aflat ca au un rol deosebit in dezvoltarea copilului tau. Fii o mamica implicata si ajuta-ti bebelusul sa exploreze realitatea care il inconjoara!

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.