Ca hainele vechi pot fi refolosite in cele mai neobisnuite moduri nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Din ce in ce mai multe persoane aleg sa redea lucrurilor din casa o intrebuintare noua, cu un pic de creativitate. Putini stiu, insa, cat de usor poti transforma un obiect de imbracaminte in ceva folositor. Totul tine de vointa!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daca arunci cu atentie un ochi in dulapul doldora de haine sigur vei gasi cel putin un tricou pe care nu il mai folosesti, dar parca nici nu iti vine sa il arunci. Cu un dram de rabdare si indemanare, un tricou ponosit isi poate redobandi cu usurinta stralucirea de la inceput.

Am pregatit mai jos un top al celor mai usoare si inteligente intrebuintari pentru un tricou vechi, din care te poti inspira in orice moment.

1.      Poti transforma tricoul vechi intr-o fusta

Cel mai usor mod prin care poti refolosi un tricou cu manecile lungi este sa il transformi intr-o fusta. Procedura este foarte simpla, pentru ca tot ce ai de facut este sa faci o funda draguta in jurul taliei din manecile tricoului. Mai mult, daca vrei un refresh ca la carte, poti sa vopsesti materialul sau sa ii aplici mici decoratiuni: dantela, paiete, margele etc.

2.      Fa o esarfa trendy si de efect

Ce-i drept, necesita un efort mai mare, pentru ca materialul trebuie taiat si cusut, insa merita 100%, mai ales daca nu vrei sa renunti prea usor la tricoul preferat, dar uzat. Avantajul este ca esarfa poate fi purtata in mai multe ocazii, iar tu te alegi cu un obiect vestimentar nou-nout si de efect.

3.      Poti crea o rochie lunga din mai multe tricouri

Pentru acest proiect ai nevoie de mai multe tricouri, dar si de o serie de obiecte de mercerie care te pot ajuta la obtinerea unei piese vestimentare unice. Tot ce ai de facut este sa cosi pe orizontala mai multe parti din tricourile preferate, pe care le unesti la baza unui alt tricou bun. De asemenea, daca vrei sa accesorizezi rochia, ai nevoie de putina indemnare, rabdare si de cateva elemente de marochinarie si croitorie, pe care le gasesti la orice mercerie online, in modele si culori diverse.

4.      Transforma tricoul intr-o geanta de panza

Nu necesita foarte multa indemanare, pentru ca gasesti o multime de tutoriale pe internet, in care ti se explica pas cu pas ce ai de facut. Ai nevoie de foarfece, ata si ac, plus de un pic de rabdare. Garantam ca rezultatul se va ridica la inaltimea efortului depus.

5.      Infrumuseteaza-ti camera cu un tablou din tricoul preferat

Sigur ai in garderoba un tricou cu un mesaj dragut care inseamna mult pentru tine, sau poate cu un print care iti fura ochii. In situatia in care nu mai poate fi purtat, tricoul poate fi transformat intr-o piesa de decor. Pentru asta ai nevoie de o rama si de lipici pentru materiale textile. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa decupezi tricoul si sa il lipesti de bucatica de lemn aleasa de tine. 

Dupa cum ai observat, nu este dificil sa oferi o noua intrebuintare obiectelor vechi de imbracaminte. Transformarea tricourilor poate reprezenta doar inceputul unui obicei sanatos prin care lucruri din casa sunt reciclate in mod inteligent. Totul sta in creativitatea ta si in dorinta de a avea obiecte unicat in garderoba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.