Atmosfera plăcută din orice locuinţă este redată de modul şi stilul în care este amenajată. Realizarea unei armonii vizuale între decorul fiecărei încăperi şi mobilier este foarte importantă şi poate reflecta bunul tău gust şi rafinamentul care te reprezintă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toţii ne dorim să găsim acasă un spaţiu cât mai relaxant care să ne umple de energie şi să ne ofere o bună dispoziţie. De foarte multe ori, acest lucru nu este posibil din cauza modului nepotrivit în care se găsesc amenajate diverse obiecte prin locuinţă. Fie că vorbim despre o casă, un apartament sau o garsonieră, este esenţial să se ţină cont de anumite indicaţii în ceea ce priveşte aranjarea tuturor obiectelor în jur, pentru a exista un nivel înalt de confort şi suficient spaţiu.

1.       Surprinde locuinţa ta cu diverse culori cât mai plăcute! Specialiştii arată că un decor cât mai viu colorat şi care să conţină elemente pline de energie îţi vor reda şi ţie o stare pozitivă şi o bună dispoziţie. Însă, în cazul în care ne referim la o garsonieră, o prezenţă prea încărcată de culori va crea o imagine lipsită de spaţiu, astfel că aici, cel mai bine se optează pentru o amenajare formată din nuanţe cât mai simple.

2.       Apelează la mobila la comanda! Posibilitatea de a-ţi realiza chiar tu forma şi tipul de mobilă în funcţie de dimensiunile care să se adapteze perfect în locuinţa ta este una foarte productivă. Aspectul estetic va figura exact cum îţi doreşţi tu, plus că specialiştii care vor reprezenta firma ce proiectează mobilierul îţi vor oferi diverse sugestii şi sfaturi care să poată reda o imagine cât mai inspirată în locuinţa ta. Mobila la comandă presupune de cele mai multe ori, piese de mobilier originale sau inspirate dintr-un design foarte artistic.

3.       Orientează-te către mobilierul multifuncţional! Cea mai mare problemă este pentru majoritatea persoanelor lipsa spaţiului. Pentru ca depozitarea tuturor lucrurilor să se facă într-o manieră cât mai uşoară, este foarte bine ca anumite piese de mobiler să prezinte anumite funcţii în plus ce permit compartimentarea inteligentă a diverselor obiecte.

4.       Acordă o mare importanţă luminii! Dacă locuinţa ta are o e deschidere generoasă către lumina naturală, trebuie doar să ai grijă să nu foloseşţi draperii care prezintă culori prea închise sau opace. Însă, dacă nu te bucuri de prea multe ferestre, este foarte bine să încerci să plasezi cât mai multe şi cât mai potrivite surse de iluminat în anumite spaţii cheie. Prezenţa unui nivel optim de lumină în fiecare încăpere este un element esenţial care ajută la realizarea unei atmosfere proaspete şi dinamice.

5.       Optează pentru finisajele din sticlă! Atât finisajele din sticlă, cât şi onglizile au, în primul rând, rolul de a reflecta o cantitate destul de mare de lumină, dar, de asemenea, creează impresia de spaţiu mult mai extins. Din punct de vedere estetic, întregul decor capătă un aspect mai artistic care redă un anumit suflu de eleganţă.

6.        Alege un anumit stil care să potrivească pentru întreaga locuinţă! Diversitatea stilurilor de mobilă sau de design fac destul de complicată o singură alegere. Însă, o casă care prezintă o încărcătură adusă de mai multe genuri de mobilier aduce un disconfort vizual. Este important să te axezi doar pe un singur aspect, iar cu ajutorul unei firme care îţi pune la dispoziţie piese de mobiler făcute la comandă, poţi completa întreaga locuinţă în acelaşi spirit.

7.        Decorează-ţi căminul cu obiecte de mobilier suspendate! Această opţiune se potriveşte pentru foarte multe încăperi: living, dormitor, bucătărie, baie, birou. Aduce un efect foarte eficient, deoarece eliberează destul de mult spaţiu ce se găseşte de-a lungul pardoselei fără a exista nicio atingere adusă confortului tău.

8.       Păstrează tavanul alb! Atât în dormitor, cât şi în living este foarte important să menţii culoarea albă a tavanului. În acest mod, se va reda o imagine mai luminată şi va ilustra o extindere a cadrului din încăpere. Anumite culori, indiferent cât de calde ar putea fi, pot crea anumite blocaje vizuale ce creează impresia de restrangere a spaţiului interior.

9.       Introdu biblioteca în locuinţă! Nu contează atât de mult camera în care să fie situată, respectiv, living, birou, sufragerie. Un astfel de obiect de mobilier are un aspect foarte elegant şi marchează o imagine de bun gust a proprietarilor.

10.   Creează o comunicare echilibrată între living şi celelalte încăperi! Este necesar ca din punct de vedere stilistic şi cromatic să se poată realiza o conexiune cât mai armonioasă între un living deschis cu bucătăria, sufrageria sau biroul. Punctele în care se reunesc nu permit prezenţa unor contraste care să dezechilibreze imaginea decorului.

Orice locuinţă trebuie să aducă un aspect estetic foarte plăcut, atât pentru tine care trăieşti zilnic în acel spaţiu şi ai nevoie de un decor cât mai dinamic, cât şi pentru impresia ce o creezi faţă de orice altă persoană ce îţi trece pragul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.