Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară condamnă decizia Primului Ministru de a comasa Ministerul Românilor de Pretutindeni cu Ministerul Afacerilor Externe, pentru că acest portofoliu a apărut după numeroase solicitări ale societăţii civile din România şi Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este nevoie de acest minister pentru o legătură mai bună cu românii din diaspora economică, ei fiind cel mai mare investitor în economia ţării, dar şi pentru românii din comunităţile istorice din Bucovina de Nord, Basarabia, Bugeac şi românii din Balcani, ale căror drepturi trebuiesc respectate şi susţinute, inclusiv de către statul român. Ne dorim continuitatea acestui portofoliu pentru a nu transmite un semnal negativ către românii aflaţi în afara graniţelor, iar acest lucru poate fi îndeplinit prin o mai bună sprijinire prin intermediul unor programe concrete, susţinute financiar de Bugetul de Stat al României.

Salutăm decizia de restructurare a Guvernului Tudose prin comasarea anumitor ministere pentru că ne dorim introducerea responsabilităţii în actul de guvernare pe baze realiste şi predictibile pentru viaţa socio-economică şi financiară a cetăţenilor.

Domnule Prim Ministru, ne aflăm în Anul Centenarului şi nu dorim ca Guvernul României să transmită un mesaj negativ către comunităţile de români aflaţi în afara graniţelor ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.