Fumatul este cel mai raspandit viciu uman. Data fiind frecventa cu care este consumat, putem spune ca este mai raspandit decat alcoolul. Partea proasta este ca fumatul este si extrem de nesanatos, atat pentru fumator, cat si pentru cei din jurul sau. Este adevarat ca in ultimii ani au aparut alternative, in tigari electronice care mai de care mai interesante. Pana in momentul in care toti fumatorii vor adopta tigara electronica insa, va mai trece apa pe Dunare si vor mai muri o multime de oameni din cauza cancerului la plamani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru ca atunci cand nu ai alternative, cel mai bine este sa optezi pentru raul cel mic, vom incerca sa facem o paralela intre tigara electronica si tigara clasica. Care sunt caracteristicile ce le separa, care este istoria fiecareia si care este varianta mai apreciata de catre fumatori.

Tigara clasica

Tigara din foi, pe care o gasim peste tot prin magazine si care inrobeste intr-un viciu greu o multime de oameni, are o istorie de aproximativ 450 de ani. Adoptata de Europeni dupa expeditia catre Asia in care s-a descoperit America, tigara a cunoscut o apreciere extrem de mare in randul celor mai bogati oameni si in randul celor mai saraci.

Daca initial tutunul era privit drept planta medicinala, ulterior, acelasi tutun a ajuns sa fie fumat cu pipa, sub forma de trabuc si intr-un final sub forma tigarilor de foi. O mare responsabilitate a faptului ca astazi milioane de oameni aleg sa fumeze, o poarta Regina Frantei din perioada 1550, care a incercat pentru prima data tutunul si careia i-a placut foarte mult.

Din pacate, odata cu placerea de a fuma, cei care aleg acest viciu primesc si o multime de riscuri, date de cele peste 4000 de substante cancerigene prezente in tutunul ars. De asemenea, tigara clasica prezinta si alte dezavantaje:

  • Genereaza fumat pasiv. Cei din jurul unui fumator sunt, fara doar si poate, foarte deranjati de acesta;
  • Impregneaza miros neplacut in haine, in maini, in par si chiar in piesele de mobilier, daca alegi sa fumezi acasa;
  • Prezinta risc mare de imbolnavire, fiind multi fumatori care dezvolta cancer la plamani dupa o viata de fumat;
  • Scoate multi bani din buzunar. In Romania, un pachet de tigari este 15 lei. In alte state europene este chiar mai scump, ceea ce inseamna o multime de bani cu care ai putea sa faci orice altceva;
  • Provoaca dependenta. Nicotina din tigara provoaca dependenta, asadar, odata ce ai inceput sa fumezi, sansele de a renunta sunt destul de mici.

Daca ar fi sa cautam si avantaje ale tigarii, singurul pe care il putem descoperi este relaxarea oferita si evident, partea de socializare pe care le-o ofera fumatorilor.

 

Tigara electronica

De mai bine de 10 ani, fumatorii au o alternativa la tigara clasica: tigara electronica. Un kit tigara electronica poate sa reprezinte o solutie excelenta, care sa alimenteze viciul dar in acelasi timp sa ofere alternative.

Conform https://www.smokemania.ro/ , avantajele unei tigari electronice sunt cu adevarat uriase.

Aparuta in anul 2003, ca urmare a inovatiei unui chinez, tigara electronica a avut inca de la inceput scopul de a alimenta viciul fumatului, fara riscurile aferente. In momentul in care a creat acest produs, Hon Lik nu si-a inchipuit ca va revolutiona o adevarata industrie. Tigara electronica a fost primita extrem de bine de fumatori, insa, astazi existand milioane de tigari electronice in intreaga lume si evident, milioane de e-fumatori.

Spre deosebire de tigara clasica, la tigara electronica se evidentiaza, mai degraba, avanajele:

  • Este un dispozitiv simplu de folosit, care nu costa mult si poate sa fie purtat peste tot pe unde mergi;
  • Este un dispozitiv sigur, care nu prezinta niciun risc de incendiu si care poate sa fie folosit aproape oriunde. Este adevarat ca exista o multime de localuri unde este interzis viciul de a fuma, insa este la fel de adevarat ca tigara electronica poate sa fie folosita in mult mai multe locuri decat tigara clasica.
  • Tigara electronica alimenteaza viciul, insa nu alimenteaza boala. S-au scris multe pagini care au atacat sau au laudat tigara electronica. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca lichidul inhalat de catre fumator nu contine substante cancerigene. Ceea ce contine insa, este nicotina, care alimenteaza viciul fumatorului, facandu-l sa se bucure de fiecare moment in care trage acel abur.
  • Tigara electronica nu deranjeaza. Oricine este deranjat de fumul de tigara, chiar si fumatorii. Odata intrat in haine si in maini, acesta capata un miros extrem de neplacut. Pe de alta parte, tigara electronica elimina doar un abur care de cele mai multe ori are o aroma placuta. Astfel, nu genereaza fumat pasiv si nu ii deranjeaza pe cei din jur.
  • Tigara electronica poate ajuta la renuntarea le fumat. Poate cel mai important lucru pe care il ofera tigara electronica este faptul ca poate sa ajute la renuntarea la fumat. Chiar daca in e-lichid exista o doza de nicotina care iti alimenteaza viciul, aceasta doza poate sa fie micsorata odata cu trecerea timpului. Astfel, cu timpul, fumatorul va renunta la dependenta, pastrandu-si un simplu viciu, cu adevarat inofensiv.

Paralela intre cele doua tipuri de tigara inclina, in mod evident, talerele balantei spre tigara electronica. Chiar daca este o solutie noua, este o solutie mult mai buna si mult mai sigura pentru sanatate. Este adevarat ca nu se stiu efectele pe termen lung, pe care le aduce acest produs, insa se stie faptul ca nu genereaza toate acele efecte neplacute pe care tutunul le creaza. Pe langa asta, tigara electronica este mai eleganta, poate sa fie personalizata in functie de dorintele fumatorilor si daca ne raportam la pret, putem sa descoperim ca pe termen lung, este mai ieftina decat tigara clasica.

Evident, pentru a te bucura de toate avantajele unei tigari electronice trebuie sa stii cum sa faci cea mai buna alegere, insa asta este o cu totul si cu totul alta poveste.


 info@smokemania.ro ; 0727894590

S.C. SmokeMania Online S.R.L.

https://www.smokemania.ro/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.