Datorită publicităţii masive din media, în ultimii ani, consumul de apă îmbuteliată a crescut semnificativ în întreaga lume. Acest produs este promovat ca fiind extrem de sănătos, însă există mai multe studii ştiinţifice solide şi independente care NU susţin această afirmaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Află din acest articol DE CE nu ar mai trebui să cumperi apă îmbuteliată şi CE alternative ai la dispoziţie.

Iată 4 motive pentru care NU ar mai trebui să bei apa îmbuteliată:

  1. Apa de la robinet este sănătoasă şi sigură pentru consum

Apa de la robinet provine din surse naturale, precum râuri sau izvoare şi, înainte de a ajunge în locuinţele oamenilor, ea este filtrată într-o staţie de tratare pentru a fi bună de consum. Conform legii, monitorizarea calităţii apei este efectuată constant de către o autoritate de sănătate publică, care verifică să nu existe în apă microorganisme şi substanţe chimice toxice pentru om. Deşi în unele regiuni poluate pot exista probleme de contaminare, în general, apa de la robinet este considerată sănătoasă şi ecologică.

  1. Apa îmbuteliată poate conţine substanţe toxice

Diverse studii au arătat că în apa îmbuteliată pot exista bacterii şi substanţe chimice toxice în cantităţi mai mari decât limita admisă prin lege, acest lucru fiind posibil chiar dacă producătorii folosesc un sistem de filtrare a apei extrem de eficient. Specialiştii susţin că depozitarea apei în sticle de plastic şi expunerea acestora la căldură (de exemplu în timpul transportului) favorizează scurgerea substanţelor toxice direct în lichid.

  1. Sticlele de plastic sunt dăunătoare mediului înconjurător

Plasticul este un material foarte ieftin şi din această cauză el este folosit pe scară largă în mai multe industrii. Pentru fabricarea recipientelor din plastic se utilizează o cantitate uriaşă de petrol, energie electrică şi apă, resurse care ar putea fi întrebuinţate în alte scopuri mult mai utile. În plus, având în vedere faptul că tot mai mult plastic este aruncat în natură şi nu este reciclat, nu este de mirare de ce poluarea mediului înconjurător a atins până în prezent cote alarmante.

  1. Apa îmbuteliată costă de 1000 de ori mai mult decât apa de la robinet

Chiar dacă nu este mai sănătoasă, apa îmbuteliată este exagerat de scumpă comparativ cu apa de la robinet. Cu toate acestea, oamenii continuă să o cumpere, mai ales când nu se află acasă, deoarece ea se găseşte peste tot în magazine, restaurante sau supermarketuri.

Iată CE alternative mai bune decât apa îmbuteliată există:

  • Filtrarea apei de la robinet. Dacă vrei o siguranţă mai mare în ceea ce priveşte calitatea apei pe care o bei, cea mai bună soluţie este să filtrezi apa, instalându-ţi la robinet sisteme de osmoză inversă a apei, pe care le poţi găsi uşor pe 7filtre.ro. Cu un astfel de echipament vei fi complet protejat împotriva substanţelor toxice, metalelor grele, bacteriilor şi viruşilor şi vei avea garanţia că apa consumată este tot timpul pură.
  • Depozitarea apei de la robinet în recipiente de sticlă. Atunci când pleci de-acasă, este recomandat să-ţi depozitezi apa filtrată de la robinet în recipiente de sticlă. În acest fel, nu va trebui să plăteşti pentru apa îmbuteliată şi, în plus, ai siguranţa calităţii.

În concluzie, apa este lichidul dătător de viaţă, aşadar este extrem de important ca aceasta să fie curată şi necontaminată. Chiar dacă apa îmbuteliată este promovată ca fiind sănătoasă şi sigură pentru consum, apa de la robinet filtrată reprezintă o alternativă mai ecologică şi convenabilă.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.