Cu toţii am reflectat cel puţin o dată în viaţă asupra dilemei achiziţionării unui autoturism nou sau a unuia la mană a doua. Există cu siguranţă puncte pro şi contra pentru fiecare opţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că, aşa cum o demonstrează statisticile, foarte mulţi români optează pentru o maşină second hand, vă prezentăm cele mai frecvente probleme ale unei maşini rulate pe care să le aveţi în atenţie la momentul unei achiziţii.

Sistemul de iluminare. Conform specialiştilor germani, maşinile înaintate în vârstă au cel mai des defecţiuni la sistemul de iluminare. Verifică cu atenţie sistemul de iluminare al maşinii pe care eşti pe cale să o cumperi, fluctuaţiile de tensiune generând arderea frecvenţă a becurilor, o problemă care poate fi costisitoare.

Cutia de viteze. Foarte multe persoane fug de autoturismele cu cutie de viteze automate, acest lucru fiind pus pe seama deselor defecţiuni pe care aceste cutii le pot avea şi a costurilor mari pe care o transmisie automată le generează. Aşadar, fii foarte atent la zgomotele care se aud atunci când schimbi vitezele, fie că vorbim de cutie manuală sau automată.

Motorul. O maşină neglijată şi a cărei revizie nu a fost făcută la timp ar putea să aibă odată cu anii defecţiuni la motor. Dacă motorul atunci când rulează scoate zgomote ciudate sau nu porneşte ar trebui sa mergeţi să verificaţi maşina la un service auto. Cea mai bună veste ar fi ca problema să pornească de la baterie. În cazul în care bateria este descărcată, vă recomandăm site-ul AutoPieseOnline24.ro, de unde puteţi cumpăra baterii pentru maşină la calitate şi preţuri foarte bune. În cel mai rău caz, defecţiunea s-ar putea să fie în legătură cu pompa de carburant, la aprindere, filtre sau injectoare.

Caroseria ruginită. Inspectaţi la lumina cu atenţia caroseria maşinii pe care doriţi să o achiziţionaţi pentru a vedea eventualele pete de rugină sau zgârieturi. Maşina trebuie să fie uscată, apa ascunzând anumite defecte sau imperfecţiuni. De asemenea, nu uitaţi să verificaţi cu atenţie spatele capotei şi portierele şi pragurile, fiind de regulă locuri predispuse a fi lovite în trafic.

Pentru achiziţia unei maşini la mână a doua experţii ne sfătuiesc să ne interesăm de proprietarul anterior al autoturismului şi să fim atenţi la numărul de kilometri afişaţi ai maşinii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.