SOS Satele Copiilor România celebrează puterea copilăriei şi puterea lui “Mulţumesc!”, la împlinirea a 25 de ani de la deschiderea primelor două Sate SOS din România – Satul SOS Bucureşti şi Satul SOS Cisnădie – Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai frumoasă şi importantă perioadă din viaţa oricărui om, copilăria, pare interzisă sau refuzată de către soartă pentru zeci de mii de copii, în fiecare an, în România.  SOS Satele Copiilor România, împreună cu partenerii şi susţinătorii săi, redă de un sfert de veac copilăria bună şi frumoasă pentru mii de copii orfani, abandonaţi sau care riscă să fie separaţi de părinţi.

SOS Satele Copiilor România a avut prilejul să spună un puternic MULŢUMESC, pe scena Ateneului Român, tuturor celor care au oferit şansa la copilărie celor peste 65.000 de beneficiari.

Gala SOS – 25 de ani în România a fost prezentată de Andi Moisescu şi a reunit artişti renumiţi: soprana Cellia Costea, acompaniată la pian de Mihai Murariu, Ansamblul Violoncellissimo, solista Alexandra Uşurelu, acompaniată de cvartetul Passione şi la pian de compozitorul şi producătorul Bobby Stoica, Corul de Copii Radio, actorul Marian Râlea, saxofonistul Sofian Miron şi dansatoarea Alla.

Momente pline de emoţie au fost aduse pe scenă şi de către două foste beneficiare SOS. Diana Borcea a susţinut un moment artistic, acompaniată la pian de Mihai Murariu, iar Oana Dancu a fost vocea tinerilor care au avut şansa unei copilării frumoase în Satele SOS.

Preşedintelele onorific al SOS Children’s Villages International, Helmut Kutin, a fost prezent la eveniment, la 25 de ani de când a participat personal la deschiderea primelor două Sate SOS.

“Niciun copil nu vrea să fie o cifră, un dosar, un raport de activitate. Orice copil are nevoie să fie iubit, acceptat, protejat 24 de ore din 24. În acest sens, rolul părinţilor sociali este extrem de important, deoarece implicarea lor vine din suflet şi nu dintr-o obligaţie, oferind copiilor sentimentul de “acasă”, în suflet şi în minte. Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi implicat în ultimii 25 de ani în susţinerea copiilor de la SOS Satele Copiilor România. Ne aşteaptă şi pe mai departe mulţi ani de fapte bune şi responsabilitate asumată. Vă rog pe toţi să nu renuntaţi niciodată la niciun copil lipsit de sprijin, oricât de greu v-ar fi! “

(Helmut Kutin, Preşedinte onorific al SOS Children’s Villages International)

“Astăzi, sărbătorim împreună copilăria şi şansa pe care mii de copii au avut-o pentru că SOS i-a protejat în primul sfert de secol de existenţă în România. Mulţumim partenerilor şi susţinătorilor noştri pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am făcut împreună, în tot acest timp. Dezvoltarea emoţională, socială şi fizică a copiilor are un efect direct asupra dezvoltării lor ca adulţi. De aceea, pentru viitor ne propunem să păstrăm calitatea serviciilor oferite şi să urmărim în mod constant progresele sistemului serviciilor de îngrijire alternativă, dezvoltarea şi adaptarea continuă la nevoile copiilor şi ale societaţii în care trăim.”

(Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România)

Festivitatea a reunit peste 700 de invitaţi, printre care viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice din România, doamna Ana Birchall, ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor Austriei, Danemarcei, Olandei, Marii Britanii, Franţei, autorităţi din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi alte instituţii publice şi din sectorul ne-guvernamental, companii private şi ambasadori onorifici, susţinători ai organizaţiei. Totodată, au fost prezenţi reprezentanţi SOS din 9 ţări. În cadrul evenimentului, mamele SOS din România, Bulgaria, Serbia, Kosovo şi Letonia, cu o vechime mai mare de 10 ani în cadrul organizaţiei au primit cea mai înaltă distincţie SOS, Inelul Mamei.

SOS Satele Copiilor este printre primele organizaţii care au introdus modelul caselor de tip familial in România.

În cei 25 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor România a oferit suport unui număr de peste 65.000 de beneficiari, din care:

  • peste 250 de tineri au ieşit din sistemul de îngrijire alternativă SOS, între 18 şi 26 de ani;
  • aproape 200 de copii şi tineri cresc în prezent, în cele 3 Sate SOS din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău;
  • peste 3.400 de copii, din aproape 1.000 de familii vulnerabile au primit sprijin pentru a rămâne “acasă”. 98,55% dintre aceştia au rămas alături de părinţii biologici.

Peste 90% dintre tinerii care au crescut şi au plecat din sistemul de îngrijire alternativă SOS sunt perfect integraţi în societate, ceea ce înseamnă că au un loc de muncă stabil şi o locuinţă.

Toţi cei care doresc să sprijine proiectele derulate de SOS Satele Copiilor România o pot face prin mai multe modalităţi:

  • donaţii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ lună), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone;
  • donaţii online, cu cardul bancar, pe website-ul organizaţiei: www.sos-satelecopiilor.ro;
  • donaţii bancare direct în contul organizaţiei SOS Satele Copiilor România: RO84BACX0000001080003013.
  • Sponsorizări
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.