Diversele domenii de activitate specifice societăţii actuale implică utilizarea unor aplicaţii în funcţionarea cărora automatizările joacă un rol esenţial. Sunt diversele elemente fără de care bunul mers al acestora ar fi îngreunat, poate chiar imposibil de realizat. Spre exemplu, gama de furtune implicată în majoritatea proceselor desfăşurate reprezintă o necesitate absolută, mai ales când vine vorba despre cele special confecţionate, pentru a oferi randament optim în transportarea de substanţe chimice, abrazive etc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnovest Automatizari este unul dintre cei mai mari distribuitori de furtune, dar şi de o gamă vastă de cilindri, cuple, regulatoare etc. din ţară, la ora actuală. Astfel, în cadrul paginii tehnovest.ro sunt disponibile, pe categorii, soluţii eficiente pentru transportarea fluidelor şi a altor substanţe, ce constau în furtune de diverse dimensiuni, cu diverse caracteristici.

Furtunele alimentare şi importanţa acestora

Este o categorie de furtune esenţială în aplicaţiile specifice industriei alimentare. Acestea se împart în mai multe subcategorii, după cerinţele la care trebuie să răspundă, a criteriilor pe care trebuie să le îndeplinească.

În general, utilizatorii se orientează după acele magazine capabile să ofere diversitate, pentru că numeroase tipuri de furtune pot fi necesare, începând de la cele confecţionate din cauciuc şi până la cele din plastic, din PVC ce includ sau nu spiră. Spre exemplu, sunt aplicaţii care utilizează furtune pentru transportarea de lichide alimentare care au conţinut de grăsime, dar şi altele care folosesc un model special creat pentru transportarea alcoolului în diverse concentraţii.

Unii utilizatori pot fi în căutarea unui simplu furtun pentru apă potabilă, iar alţii a unuia cu spiră, pentru absorbţie. Important este ca stocurile să includă o gamă bogată de variante constructive, de diverse diametre. Mai simplu spus, este necesară identificarea unui furtun potrivit, oricare ar fi produsul alimentar de transportat, iar Tehnovest Automatizari reprezintă răspunsul corespunzător de fiecare dată.

Furtunul alimentar trebuie selectat după tipul aplicaţiei în care va fi utilizat. Spre exemplu, poate fi necesar un model dedicat absorbţiei şi refulării, care să prezinte o flexibilitate sporită, dar în acelaşi timp şi rezistenţă la şocuri, multifuncţionalitate.

Sunt în fapt diverse întrebări la care utilizatorii trebuie să cunoască răspunsurile exacte. Trebuie să fie furtunul rezistent la anumite substanţe chimice? Dacă da, vor avea aceste substanţe o concentraţie mică, medie sau mare? Ce calitate trebuie să prezinte furtunele alimentare pentru controlul eficient al fluidelor?

Înainte de a opta pentru orice tip de furtun, utilizatorul trebuie să ştie dacă modelul respectiv prezintă calitate alimentară, dacă se pretează pentru tipul de substanţe şi lichide alimentare ce necesită transportare. Dacă acesta este scopul în care este achiziţionat, este potrivit pentru absorbţia şi refularea apei, pentru produse şi lichide alimentare diverse, pentru transferul de pulberi, de apă industrială etc.?

În marea sa majoritate, gama de furtune dedicata industriei alimentare include acele furtune ce au peretele transparent şi asta pentru a permite observarea lichidelor care circulă prin el. Desigur, întrebuinţarea acestora poate viza mai multe domenii de activitate: agricultura, construcţiile etc. Este vorba de acele modele multifuncţionale.

Sunt o serie de aspecte de bifat în alegerea celui mai potrivit furtun, pentru ca randamentul oferit să se ridice la nivelul aşteptărilor şi să nu fie necesară înlocuirea frecventă a acestuia.

Iată un exemplu în acest sens, alături de detaliile la care trebuie să fie atent cel ce cumpără furtunul fie din mediul fizic, fie din cel online. Furtunul din PVC, cu flexibilitate ridicată este un produs ce prezintă calităţi speciale. Este considerat multifuncţional, întrucât poate fi utilizat pentru a transporta atât apa, cât şi aerul, diverse lichide, făină, zahăr, cereale, grâu sau alte substanţe abrazive. Sunt aplicaţii care necesită un furtun rezistent la presiune şi vacuum, iar acest model ar fi ideal în aceste condiţii.

Şansele ca substanţele transportate să prezinte descărcări electrostatice sunt destul de crescute în unele domenii, ceea ce înseamnă că un simplu furtun din PVC nu ar fi suficient. Răspunsul potrivit în cazul acestora este cel care are incorporat un fir antistatic, pentru că previne aceste descărcări. De preferat este documentarea minuţioasă înainte de a face orice alegere, mai ales când există posibilitatea ca aplicaţia să ceară un model special de furtun, pentru a nu influenţa transportarea sau pentru a o împiedica.

Iată numai câteva dintre aspectele ce trebuie avute în vedere când vine vorba de alegerea furtunului pentru acele aplicaţii existente în domeniul ce vizează industria alimentară. Cei care doresc să beneficieze de soluţii corespunzătoare şi de durată sunt aşteptaţi pe pagina tehnovest.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.