Liderul de grup al senatorilor PMP, Dorin Bădulescu, a participat luni 1 martie, în calitate de membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, la întâlnirea acestei structuri cu Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acestei întrevederi, senatorul PMP a concluzionat că atitudinea politicienilor români, a parlamentarilor în mod special, trebuie să fie cu totul alta faţă de justiţie, lucru pe care, spre deosebire de alţi colegi, îl conştientizasem şi îl aplicasem de la bun început, prin atitudinea de a nu gira modul în care se elaborau modificările la legile justiţiei în această comisie.

„În mod cert, România a făcut progrese extraordinare în domeniul justiţiei, lucru recunoscut şi de oficialul european însă, acesta din urmă a remarcat că mai avem, după acest maraton de mai bine de 10 ani, încă 500 m şi că nu este momentul acum să ne oprim sau să dăm înapoi. Cred cu tărie, ca şi oficialul european, că România poate îndeplini recomandările din MCV şi că, la finalul anului 2019, acest mecanism poate înceta dacă dăm dovadă de extremă seriozitate în ceea ce priveşte modul de abordare al statului de drept. De asemenea, consider că românii au nevoie, în mod evident, de a discuta prioritar despre slujbe şi justiţie socială fără a fi nevoiţi să vorbească despre reforme în justiţie, cu atât mai mult cu cât aceste reforme nu ar trebui să vizeze binele politicienilor, aceasta însemnând că statul de drept funcţionează efectiv. Mai arăt faptul că aceasta Comisie Specială şi-a dovedit limitele, atâta timp cât a fost nevoie ca un oficial european să vină şi să-şi declare, încă o dată, disponibilitatea la dialog şi să sugereze că o comunicare şi o consultare mai amplă cu Comisia de la Veneţia, cu experţi europeni sau cu GRECO sunt necesare, întrucât aceste entităţi ne-ar putea ajuta. Cred astfel că independenţa justiţiei trebuie să fie una totală, fără posibilitatea politicului de a influenţa în vreun mod mecanismele din domeniu”, a declarat liderul de grup al senatorilor PMP, Dorin Bădulescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.