Orice meşter, oricât de priceput ar fi, ştie foarte bine faptul că fără sculele şi uneltele potrivite rareori poate fi dusă la bun sfârşit o lucrare de reparaţii sau întreţinere. Atunci când vine vorba despre scule electrice, trebuie să fie realizată o selecţie corespunzătoare, care să asigure eficienţă, calitate şi durabilitate în utilizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le prezinte sculele electrice alese, pentru a garanta toate cele menţionate anterior? Specialiştii Tehnovest Pneumatikatlas oferă câteva recomandări în acest sens - o serie de repere care trebuie avute în vedere pentru ca sculele electrice alese să fie conforme cu ceea ce se aşteaptă utilizatorul final.

Durata de viaţă a sculelor electrice

Bineînţeles că un producător care se respectă va realiza scule electrice pentru care va oferi garanţie. Durata de viaţă trebuie să fie însă considerabil mai mare decât perioada pentru care se oferă garanţie. Informaţii cu privire la durata de viaţă a unei astfel de unelte care urmează să fie achiziţionată pot fi aflate de la alţi utilizatori care au mai cumpărat un anumit produs din această categorie.

Calitatea materialelor din care sunt realizate, dar şi uşurinţa în întreţinerea realizată periodic la sculele electrice au de asemenea o influenţă asupra perioadei în care acestea pot fi utilizate fără probleme, practic asupra duratei de viaţă în care pot să funcţioneze optim.

Cât de uşor sunt de utilizat?

Întrucât rolul sculelor electrice este de a uşura efortul uman, nicidecum de a-l amplifica, acestea trebuie să prezinte uşurinţă la utilizare pentru a putea oferi şi performanţe pe măsura aşteptărilor. Indiferent dacă este vorba despre o bormaşină, un fierăstrău electric sau un rotopercutor spre exemplu, acestea trebuie să fie uşor de manevrat pentru a da un randament sporit.

În acest sens, este necesar ca greutatea sculelor să nu fie mult prea mare şi în acelaşi timp să fie repartizată optim, pentru ca manipularea să poată fi făcută în condiţii depline de siguranţă. Dimensiunile şi stabilitatea pe care o oferă în timpul utilizării contează de asemenea, după cum menţionează specialiştii de la Tehnovest Pneumatikatlas.

Tipul sculelor electrice şi scopul utilizării lor

Procesul de selecţie trebuie să aibă de asemenea în vedere şi cât de frecvent vor fi utilizate aceste scule electrice.

Dacă vorbim doar de utilizatori ocazionali, de meşteri care realizează din când în când diverse reparaţii şi intervenţii pe lângă casă, atunci sculele electrice care fac parte din categoria hobby sunt cele care vor reuşi să îndeplinească astfel de misiuni.

Cei pasionaţi de proiecte DIY pot să aleagă scule electrice semi-profesionale, întrucât vor fi utilizate ceva mai des şi pentru proiecte ceva mai ample.

Nu în ultimul rând, profesioniştii şi cei care folosesc cel mai frecvent scule electrice, în ateliere specializate, trebuie să se orienteze către categoria sculelor electrice profesionale, pentru a obţine de fiecare dată rezultatele aşteptate.

Cu acumulator sau cu fir?

Fiecare opţiune are avantajele şi dezavantajele sale, fără doar şi poate. Dacă vorbim de nevoia unei mobilităţi sporite, cu siguranţă gama de scule electrice cu acumulator va oferi utilizatorilor ceea ce caută. Dacă se caută totuşi un plus de autonomie pentru utilizare susţinută pentru perioade îndelungate de timp, alternativa sculelor electrice cu fir rezolvă problema oricând.

Preţ scule electrice - cât de mult contează?

Atunci când urmează să alegi scule electrice, te va interesa şi preţul la care acestea vin disponibile. Factorul financiar nu trebuie să primeze însă în procesul de selecţie, întrucât nu tot timpul un preţ ridicat înseamnă calitate superioară, la fel cu nici un preţ foarte atractiv nu înseamnă neapărat rabat de la aceasta.

La alegerea unei scule electrice trebuie analizat raportul calitate-preţ-performanţe, pentru ca utilizatorul să se asigure că ceea ce alege îl va putea deservi o perioadă îndelungată fără probleme şi fără ca achiziţia să facă o gaură în buget.

Cu astfel de repere în minte, alegerea unei scule electrice nu mai reprezintă o provocare nici pentru o persoană care nu are cunoştinţe de specialitate în acest sens. În plus, oricând pot fi contactaţi specialiştii pentru o recomandare - cei de la Tehnovest Pneumatikatlas pot să ofere consultanţă oricărui client, pentru ca produsele alese să fie perfect potrivite misiunilor cărora le sunt destinate. Mai multe informaţii despre astfel de produse, precum şi o listă amplă de soluţii ce pot fi alese de cei interesaţi pot fi găsite în cadrul site-ului tehnovest.pneumatikatlas.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.