Campionatul european de securitate cibernetica (ECSC) se axeaza pe creşterea conştientizării privind nevoia de securitate cibernetică şi de cunoaştere a ameninţărilor din mediul virtual şi pe identificarea şi atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT şi securitate cibernetică. ECSC este o iniţiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) şi se derulează în conformitate cu Planul de Acţiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a fost al doilea an în care Romania a participat la competitia organizata sub egida ENISA cu o echipa formata din 10 participanti, 5 juniori cu varste intre 14 şi 20 de ani şi 5 seniori, cu varste cuprinse intre 21 şi 30 de ani. Concursul de anul acesta a avut loc la Duesseldorf, în Germania, în perioada 7 - 11 noiembrie 2016.

Editia din 2015 a oferit echipei Romaniei oportunitatea de a participa pentru prima oara la ECSC, ocazie cu care concurenţii români s-au familiarizat cu formatul şi au înţeles exigenţele concursului.

Graţie experienţei acumulate, a pregătirii susţinute şi a dedicării instructorilor, echipa Romaniei a reuşit performanţa de a se clasa pe locul 2 din 10 ţări participante. De asemenea, echipa noastră s-a bucurat de aprecierea juriului, fiind desemnată pentru al doilea an la rând drept echipa cu cea mai bună expunere a modului în care au rezolvat sarcinile de concurs.

Succesul echipei României înregistrat la Duesseldorf a fost posibil mulţumită Serviciului Român de Informaţii, Asociaţiei Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi CERT-RO, care alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange Romania, Q-East Software şi Microsoft, au organizat procesul de selecţie şi pregătire a membrilor echipei române. Astfel, România a beneficiat de energia şi pasiunea tinerelor talente din domeniu pentru a o reprezenta la acest concurs.

Etapa naţională de selecţie a constat în exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering, precum şi simulări de prezentări publice.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecţionate SRI, Bitdefender, Orange România şi Microsoft  au organizat sesiuni de training cu scopul de a creşte expertiza tehnică şi de a dezvolta spiritului de echipă.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.