Sezonul competiţional 2022-2023 aduce schimbări masive pe prima scenă a fotbalului românesc. Deşi Dinamo a retrogradat, iubitorii sportului rege din România se vor putea bucura de revenirea în prim-plan a două alte echipe de mare tradiţie. Este vorba despre Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti. “Lupii galbeni“ au promovat direct, după ce au câştigat ediţia trecută a ligii secunde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Şepcile roşii“, în schimb, au trecut de Dinamo la baraj şi revin dramatic în Liga 1, după ce la un moment dat păreau că au pierdut orice speranţă. Cea de-a treia promovată a reuşit şi ea să se califice direct pe prima scenă, după ce a terminat pe locul secund în Liga 2. Toate cele trei echipe au atuuri care le-ar putea ajuta să se menţină pe prima divizie. Iată care sunt avantajele fiecăreia!

Petrolul, U Cluj şi FC Hermannstadt pot rămâne în Liga 1!

Echipa de mare tradiţie şi cu o masă importantă de suporteri în Ploieşti, dar şi în alte zone ale ţării, Petrolul promite să facă din nou spectacol în prima divizie. Trecutul recent al “găzarilor“ a fost unul tumultos. Aceştia au retrogradat din Liga 1 în 2016, la capătul unei perioade pline de controverse şi probleme financiare. După şase ani, însă, galben-albaştrii revin şi promit să nu se mai claseze printre ultimele echipe ale campionatului.

Atuurile principale ale prahovenilor sunt reprezentate de superba arenă pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu şi de susţinerea fantastică de pe care o vor primi, din partea uneia dintre cele mai frumoase galerii din România. Arena din Ploieşti are o capacitate de 15.500 de locuri.

A doua echipă promovată în mod direct, FC Hermannstadt, revine în Liga 1 după doar un sezon petrecut la “matineu“. Sibienii vor disputa meciurile de acasă pe o arenă nouă, de 14.000 de locuri. Acesta reprezintă principalul avantaj pe care ei îl vor avea în noul sezon. De asemenea, echipa din Sibiu mizează şi pe dorinţa de succes a preşedintelui Daniel Coman şi a antrenorului principal, Marius Măldărăşanu.

Ultima echipă promovată este Universitatea Cluj. “Şepcile roşii“ au eliminat la baraj Dinamo, cu scorul general de 3-1. Ardelenii au produs cea mai mare surpriză din istoria recentă a fotbalului românesc, reuşind să revină în prima ligă după şapte ani de absenţă. Antrenaţi de Erik Lincar, clujenii mizează pe avantaje similare cu cele pe care le au petroliştii din Ploieşti.

Ei se bazează pe un stadion spectaculos şi pe un public pasional, capabil să creeze o atmosfera cum rar se poate găsi în România. De asemenea, Universitatea Cluj va beneficia şi de sprijinul suporterilor lui Dinamo la unele meciuri. Deşi cele două echipe s-au duelat pentru un loc în Liga 1, iar câştig de cauză au avut ardelenii, fanii “câinilor“ sunt buni prieteni cu cei ai “şepcilor roşii“ şi le vor oferi sprijinul lor, mai ales pentru meciurile jucate în Bucureşti şi în apropiere.

Urmăreşte prima divizie a fotbalului românesc şi profită de cele mai tari cote la pariuri Liga 1. Distrează-te în voie şi fii mereu conectat cu adevărat la miza partidelor!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.