Chiar daca biserica dezavueaza incinerarile, intrucat trupul este considerat sfant si, dupa despartirea de suflet, ar trebui introdus in pamantul din care a fost luat, aceasta procedura este una perfect legala in Romania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In cazul in care va confruntati cu decesul unei rude sau prieten apropiat, iar ultima sa dorinta a fost ca trupul sa ii fie incinerat, acest aspect ar trebui sa primeze in fata credintelor dumneavoastra. Prin urmare, in acel moment, va trebui sa cautati o firma profesionista de servicii funerare, care ofera si aceasta optiune.

Spre exemplu, Casa Bucur, al carei site poate fi vizitat la adresa funerarii-bucuresti.ro, ofera, pe langa imbalsamare / tanatopraxie, transport funerar si inhumare, inclusiv servicii funerare de incinerare.

Singurul loc din Romania unde o astfel de procedura poate fi realizata este Crematoriul uman Vitan-Barzesti, situat in apropierea Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti. In continuare, vom vedea care este procedura specifica in cazul in care optati pentru servicii de incinerare.

Avand in vedere ca exista un singur crematoriu uman functional in toata tara, in momentul producerii decesului, firma de servicii funerare trebuie anuntata imediat de ultima dorinta a persoanei trecute in nefiinta, pentru a demara activitatile necesare.

Pentru programarea incinerarii, este nevoie de urmatoarele acte: certificatul de deces; adeverinta de incinerare; certificatul de imbalsamare; certificatul de depunere la capela; avizul sanitar de transport mortuar; autorizatia de ridicare si transport a urnei cu ramasitele umane; cartea de identitate a persoanei care solicita incinerarea (in original si copie).

Dupa cum vedeti, cu mult inainte de incinerarea propriu-zisa, mai exact pentru programarea acesteia, este necesar ca anumite servicii funerare, precum cel de imbalsamare, sa fie deja realizate. Acest lucru este cu atat mai urgent pe perioada verii, cand cadavrul se poate descompune mult mai usor.

O firma profesionista de pompe funebre, asa cum este Casa Bucur, va prelua in integralitate sarcinile necesare incinerarii, degrevand astfel familia indurerata de obligativitatile de ordin organizatoric si birocratic.

Astfel, pentru realizarea acestui serviciu funerar, este necesara parcurgerea urmatoarelor etape: constatarea decesului; imbalsamarea; toaletarea decedatului; asezarea acestuia in sicriu; obtinerea documentelor necesare incinerarii; depunerea sicriului la capela (a crematoriului sau la alta capela); organizarea ceremoniei de ramas bun.

Actiunea propriu-zisa de incinerare, care are loc dupa slujba religioasa si incepe cu coborarea sicriului in cuptor, dureaza in jur de doua ore.

Atentie! Conform legii, la aceasta pot participa exclusiv persoane majore, cel mai probabil pentru protejarea psihica a celor care nu au implinit inca varsta de 18 ani. Pentru acestia, imaginea unei rude sau a unui prieten apropiat al carui sicriu sfarseste in flacari ar putea fi una mult prea dura.

Cenusa rezultata in urma incinerarii este colectata si pastrata intr-o urna la crematoriu, pentru o perioada de 45 de zile. In aceasta perioada, aveti timp sa va hotarati cum veti proceda in continuare: fie veti lua urna acasa sau o veti depune la un cimitir, fie o veti lasa la crematoriu, pentru o taxa anuala modica, sau ii veti imprastia continutul intr-un loc drag persoanei decedate.

Articol realizat de iAgency.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.