Federaţiile şi asociaţiile reprezentative din domeniul alimentar şi din cel de ambalaje susţin Campania de responsabilitate socială „Reducem risipa alimentară. Preţuim hrana” iniţiată de Asociaţia Facem România Bine în parteneriat cu EUROEXPO şi ROMEXPO şi ni se alătură la CONFERINŢA din 27 septembrie 2016, care se va desfăşura în cadrul evenimentului internaţional Pack Expo, expoziţie dedicată tehnologiilor pentru producţia de ambalaje şi soluţii de ambalare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Preşedinţii Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară – ROMALIMENTA şi Federaţiei Naţionale PRO AGRO,  precum şi conducerile Asociaţiei Române a Cărnii – ARC, Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL  participă în calitate de speakeri la primul panel al Conferinţei, intitulat ROMÂNIA ÎN FAŢA PROVOCĂRILOR PRIVIND REDUCEREA RISIPEI DE HRANA, în care vom dezbate propunerile legislative şi oportunităţile de acţiune în sectoarele public, privat, ONG, în cadrul lanţului de producţie, aprovizionare, distribuţie şi vânzare, în privinţa reducerii risipei alimentare.  
Reprezentanţii Asociaţiei Române de Ambalaje şi Mediu – ARAM, ai Patronatului Industriei de Celuloză şi Hârtie din România- ROMPAP, ai Asociaţiei Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din Romania - ASPA PLAST şi ai GREEN REVOLUTION, dar şi cele mai mari societăţi din industria de ambalare, participă la dezbaterea AMBALAJE ŞI SOLUŢII INOVATOARE DE AMBALARE PENTRU REDUCEREA RISIPEI DE HRANĂ, unde vom vorbi despre impactul deşeurilor de ambalaje asupra mediului înconjurător, soluţii pentru evitarea procedurii de infringement şi construirea unui Plan Naţional de Gestiune a Deşeurilor (PNGD) FUNCŢIONAL.  
În cadrul CONFERINŢEI, subiectele stringente de pe agenda legislativă, dar şi de pe agenda publică vor fi dezbătute împreună cu reprezentanţii Guvernului şi ai Parlamentului României. Sunt invitaţi Prim-Ministrul României, Dacian CIOLOŞ, ministrul Mediului, Cristina PAŞCAPALMER, ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, secretarii de stat Raul Călin POP şi Elena DINU, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Nini SĂPUNARU, împreună cu iniţiatorii proiectelor de lege privind reducerea risipei alimentare, preşedintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaţilor, Carmen Ileana MOLDOVAN şi conducerea Administraţiei Fondului de Mediu.  
Evenimentul se va desfăşura la data de 27 Septembrie, începând cu ora 10:00, în Sala Cupola a Pavilionului Central ROMEXPO, în cadrul evenimentului Pack Expo, cea mai mare expoziţie de ambalaje şi soluţii de ambalare din Sud-Estul Europei.  
 
  
Campania „Reducem risipa alimentară. Preţuim hrana!” îşi propune să vă sensibilizeze în scopul protejării resurselor naturale şi viitorului planetei, prin conştientizarea risipei de hrană şi promovarea unei împachetări corecte, ca măsură concretă de reducere a deşeurilor. Vrem să vă informăm despre rolul pe care îl are fiecare, în acest proces, de la producător, la consumator, despre cum pot fi păstrate alimentele mai mult timp dacă sunt ambalate corespunzător, în ce fel se pot alinia producătorii şi distribuitorii la normativele europene şi cum pot contribui consumatorii la reducerea risipei alimentare.  
Detalii despre desfăşurarea Campaniei  „Reducem risipa alimentară. Preţuim hrana!” găsiţi pe www.facemromaniabine.ro, www.pack-expo.ro, precum şi pe reţelele de socializare facebook.com/AsociatiaFacemRomaniaBine, facebook.com/packexpo.romania.   
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.