Proiectul legislativ de reducere a impozitului pentru investitorii de pe piaţa de capital a fost avizat favorabil în Comisia de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, cu 19 voturi pentru, singura abţinere fiind a liderului USR, Claudiu Năsui. Proiectul urmează să mearga în Plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de grup PSD, Alfred-Robert Simonis, a susţinut decisiv această iniţiativă legislativă, care facilitează accesul investitorilor pe piaţa de capital şi stimulează interesul acestora pentru Bursa de Valori Bucureşti: „O economie puternică implică o piaţă de capital solidă şi dinamică. Bursa românească are un potenţial important, aşa că susţinerea noastră pentru orice proiect constructiv în această zonă este firească. Suntem un partener de încredere pentru mediul privat şi ne dorim o dezvoltare durabilă şi organică a pieţei de capital din România.”, a declarat Alfred-Robert Simonis, liderul de grup parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor.

Acest proiect are ca scop încurajarea investiţiilor în piaţa de capital românească, care reprezinta o alternativă de finanţare pentru companiile private, dar şi o opţiune profitabilă pentru investitori, datorită randamentelor ridicate generate de acţiunile listate pe piaţa de capital, care sunt net superioare depozitelor bancare. Proiectul de lege a avut acordul tuturor părţilor implicate - Ministerul de Finanţe, ASF, BVB şi AAF.

Proiectul de lege propune implementarea unui sistem de impozitare la sursă pentru investitorii individuali, prin aplicarea unui impozit de 1% pe câştigul din transferul titlurilor de valoare deţinute mai mult de 1 an şi 3% pe câştigul din transferul titlurilor de valoare deţinute mai puţin de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate sau declarate. Cu alte cuvinte, sunt încurajate deţinerile pe termen mediu şi lung, ceea ce asigură companiilor listate investiţii mai predictibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.