Parlamentarii PMP îşi exprimă îngrijorarea faţă de rolul şi functionarea Consiliului Naţional al Audiovizualului, în contextul în care postul Realitatea TV a fost amendat cu suma record de 85.000 de lei pentru emisiunile în care s-a discutat despre negocierile PSD-UDMR, dinaintea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Considerăm că decizia CNA este inacceptabilă şi reprezintă o nouă încercare de intimidare,  regizată politic prin reglementatorul din audiovizual.

În ultimii ani, CNA a uitat cu desăvârşire care îi este menirea publică şi s-a comportat aproape exclusiv ca un instrument politic. Consiliul este folosit pentru a pedepsi televiziunile şi radiourile care refuză să ridice osanale "partidului unic", ori împotriva celor care îndrăznesc să facă dezvăluiri despre practicile ilegale sau imorale ale unor politicieni.

În tot acest timp, alte instituţii media par să beneficieze de protecţia CNA, deşi încalcă flagrant legislaţia din audiovizual şi au derapaje de natură editorială evidente. Ele reuşesc însă să scape fără nici o sancţiune sau doar cu un avertisment din partea CNA.

Grupul parlamentarilor PMP condamnă dur dubla măsură pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului o foloseşte şi cere public demisia conducerii acestui for şi numirea în CNA a unor profesionişti care să aplice corect şi nediscriminatoriu litera şi spiritul legii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.