Ziua Naţională a Contabilului Român, eveniment cu tradiţie, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, susţine şi promovează profesia contabilă din România, fiind o sărbătoare a vieţii contabile din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesioniştii contabili se confruntă zi de zi cu numeroasele modificări – de la cele de ordin legislativ la cele pe care le impune progresul tehnologic –, reformări la care trebuie să se adapteze din mers şi pentru care trebuie să găsească cele mai bune soluţii astfel încât să rămână competitivi şi să ofere sprijinul necesar la nivel de business, precum şi la nivel instituţional, prin serviciile de înaltă calitate, adaptate la standarde internaţionale.

Consilier, confident, analist, facilitator, profesionistul contabil îndeplineşte cu succes multiple roluri care conferă siguranţă antreprenorilor, managerilor întreprinderilor mici şi mijlocii, marilor operatori economici etc., contribuind la siguranţa businessului.

Tema evenimentului de anul acesta – Profesia contabilă – azi şi în viitor – aduce în atenţie importanţa aplecării asupra viitorului contabilităţii, pornind de la actualitate.

Digitalizarea proceselor de afaceri a impus şi continuă să impună un nou model de business, în care sunt disponibile un volum mare de informaţii aproape instantaneu, model în care profesionistul contabil joacă un rol-cheie în calitate de creator de servicii de înaltă valoare.

După 96 de ani de la înfiinţare, organismul profesional care gestionează profesia contabilă în ţara noastră – CECCAR – aduce în atenţie viitorul profesiei contabile, profesie care compune nucleul mecanismului economic naţional, profesie în continuu proces de transformare, care oferă consultanţă de calitate businessului, soluţiile integrate puse la dispoziţie de profesioniştii contabili fiind axate pe siguranţa afacerii şi pe competitivitate.

Prin efortul conducerii CECCAR, în colaborare cu autorităţile de reglementare, au fost  aduse în realitatea zilelor noastre şi definite totalitatea serviciilor prestate de profesionistul contabil prin Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative.

Ziua Naţională a Contabilului Român reprezintă un prilej de a aplauda activitatea depusă de membrii CECCAR în anul anterior, la 21 septembrie fiind organizat Topul local al membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului.

Topul local al membrilor CECCAR, anul acesta într-o nouă prezentare, în care sunt evidenţiate performanţele societăţilor de expertiză contabilă şi de contabilitate, precum şi rezultatele experţilor contabili şi contabililor autorizaţi la nivel individual, este un semn de recunoaştere a aportului profesioniştilor contabili la bunăstarea economică naţională şi în susţinerea interesului public.

Seria evenimentelor continuă la 22 septembrie cu Balul profesiei contabile, organizat de CECCAR Filiala Bucureşti, şi nu numai, care oferă prilejul socializării şi consolidării relaţiilor de colaborare interinstituţională într-un cadru special, în incinta Hotelului Radisson din Bucureşti.

Cu o istorie de peste nouă decenii şi jumătate, cu peste 40.000 de membri, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) este unicul organism profesional care reprezintă profesia contabilă din România. CECCAR urmăreşte dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceştia să servească interesul public şi să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.