A merge la psihoterapeut atunci când lucrurile încep să scape de sub control, când anumite stări şi emoţii sunt copleşitoare este o măsură normal de luat. Este chiar o recomandare, o dovadă că există preocupare faţă de sine, de binele personal. Procesul de psihoterapie este unul benefic, indiferent de caz, găsind astfel liniştea şi identificând soluţii pentru probleme din cele mai diverse caractere de asemenea diferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Ivan, psihoterapeut cu experienţă în domeniu, iese în întâmpinarea celor care nu sunt pe deplin convinşi de faptul că au nevoie de astfel de şedinţe pentru a depăşi anumite etape dificile, cu sfaturi şi servicii care să îi motiveze să facă pasul.

Sunt persoane care, din teama de a nu şti cum se desfăşoară sesiunile de psihoterapie, aleg să se priveze de acestea. A recunoaşte cel puţin faţă de propria persoană nevoia de a primi un sprijin nu este o dovadă a slăbiciunii, ci a unei firi puternice, dornică să depăşească piedicile şi greutăţile cu care viaţa obişnuieşte să ne surprindă de altfel pe fiecare dintre noi.

Procesul psihoterapeutic şi cum ne influenţează acesta viaţa

În realitate, procesul de psihoterapie începe încă din primii ani din viaţă. Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă în cabinetul specialistului ajută la o mai bună conştientizare a faptelor, la aprofundarea stărilor, la identificarea cauzelor ce le-a declanşat. Aşadar, pe lângă ajutorul primit din partea familiei de natură morală şi fizică, cel din spaţiul special dedicat acestui scop vizează terapia prin minte, ajutând la o mai bună dezvoltare personală. Şi apoi, nu oricine primeşte în sânul familiei sprijinul necesar pentru a se dezvolta corespunzător.

Un bun început în procesul de vindecare, de eliminare a surselor de stres şi anxietate, de depresie, supărare, lipsă de concentrare, este prin a desprinde gândurile de la lucrurile irelevante, care nu aduc niciun fel de ajutor moralului. În acest sens, un psiholog Bucuresti sector 1 sau din judeţul de provenienţă este esenţial.

La ce se referă mai în detaliu procesul de psihoterapie?

Înainte de a începe procesul propriu zis, specialistul va bifa o revizie scurtă a situaţiei. Este necesar ca acesta să fie în temă legat de asta, să cunoască nume, situaţii, detalii importante pentru cel în cauză. Odată cu derularea şedinţelor este necesar a avea la bază un plan de desfăşuare a psihoterapiei, de asemenea planificate în detaliu.

Pentru că cel ce ajunge pe canapeaua expertului o face pentru că ajunge într-un impas sau este pe cale de a fi într-unul, psihologul este cel care trebuie să fie mereu pregătit să gestioneze orice discuţie, orice reacţie. Abordarea problemelor sensibile nu este nicidecum o misiune uşoară, iar aceasta trebuie să fie mereu realizată corect.

Prin ce se traduce o sesiune de psihoterapie reuşită? Aceasta trebuie să se finalizeze prin îmbunătăţiri vizibile în funcţie de fiecare situaţie. Întotdeauna cazurile vor fi particulare, deci capacitatea de a continua o şedinţă, respectiv o conversaţie în următoarea şedinţă ţine de experienţa psihologului.

Este deci necesar ca acesta să fie implicat în meserie, să se dedice fiecărui caz în parte şi să depună efortul necesar pentru ca cel în nevoie să ajungă la liman. Înainte de fiecare şedinţă de psihoterapie, atât specialistul, cât şi celălalt participant trebui să se pregătească întocmai. Nu este un lucru uşor a gestiona emoţiile indiferent de stadiul în care sesiunile ajung. Însă cu ajutorul potrivit, acestea se vor contura în final într-o soluţionare de efect.

Ce ajută indiferent de cazuri? Ei bine, este necesar ca înainte de a lua parte la o şedinţă, fiecare participant să îşi clarifice atitudinea. Psihologul, spre exemplu, trebuie să se adapteze la starea celui cu care interacţionează, să înţeleagă tipologia celui cu care stă de vorbă.

La fel şi din partea beneficiarului trebuie să existe deschidere, înţelegere, ascultare. Numai în acest fel vor apărea şi rezultate. Nu este ceva neobişnuit ca la început de terapie să existe confuzie pe plan profesional, personal, social sau familial. Întocmai acesta este rolul specialistului – de a-i ajuta pe beneficiari să facă lumină asupra situaţiilor, gestionând totul mai responsabil.

De ajutor specializat pot beneficia cei interesaţi şi în cadrul cabinetului psihologului Daniel Ivan, apreciat pentru dedicarea de care a dat întotdeauna dovadă în acest domeniu. Pe site-ul danielivan.ro sunt disponibile informaţii complete legate de serviciile de psihoterapie oferite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.