Sâmbătă, 20 mai 2017, va avea loc prima Conferinţă Naţională de Psihologie Sportivă din România, organizată de SPORT PSY 1, Asociaţia de Coaching şi Psihologie Sportivă şi Smart PSI – Asociaţia pentru Dezvoltarea Psihologiei, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Evenimentul va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti, începând cu ora 09:30.

La conferinţă, alături de psihologi, sunt invitate să participe nume consacrate ale sportului românesc, ale instituţiilor şi asociaţiilor de profil: ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, Răzvan Burleanu - Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal -, Mihai Covaliu – Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român -, Laura Badea – Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă -, Ştefan Săndulache – Director Direcţia pentru Tineret şi Sport a Municipiului Bucureşti-, Christoph Daum – Selecţionerul Echipei Naţionale de Fotbal a României-, Daniela Hiera – Director Executiv al Colegiului Psihologilor din România - , ph.D. Irina Holdevici – profesor universitar -, ph. D Tudorel Butoi – profesor universitar -, Howard Dell – Medaliat olimpic şi speaker motivaţional, Sandu Tăbîrcă – Coordonator al loturilor naţionale de juniori în cadrul FRF, Silviu Ioniţă – Preşedintele Asociaţiei de Coaching şi Psihologie Sportivă, Mental Coach al Echipei Naţionale de Fotbal şi alţii.

Evenimentul se adresează psihologilor interesaţi de perspectiva unei formări acreditate de Colegiul Psihologilor în domeniul psihologiei sportive, sportivilor care doresc să afle mai multe despre antrenamentul mental şi despre instrumentele psihologice de susţinere a performanţei pe care le pot folosi pentru atingerea succesului, antrenorilor şi părinţilor care doresc să afle mai multe despre testele şi programele psihologice, dezvoltate de Sport Psy 1, care se pot aplica pentru identificarea timpurie a talentelor şi a viitorilor performeri.

Totodată, în cadrul Conferinţei, sportivi celebri vor împărtăşi celor prezenţi episoade din experienţa proprie pe partea de pregătire mentală şi emoţională.

“Suntem mândri de fiecare dată când sportivii români câştigă medalii sau obţin performanţe notabile. Ştim că nu e simplu, că este un proces constant si dificil ce implică multă muncă, însă pare că ne scapă uneori ceva din formula exactă a succesului şi ne frustrăm cu toţii când «România pierde». Această formulă a reuşitei chiar există şi este individualizată. Mult simplificat, pregătirea mentală este unul din cei patru piloni ai antrenamentului total (pe lângă pregătirea fizică, tehnică şi tactică), cunoscută şi drept mental coaching. Până relativ recent, acest domeniu a fost ignorat în ţara noastră, chiar dacă în străinătate este un domeniu recunoscut si integrat in activitatea sportivilor ce practică sport individual sau de echipă. Sperăm ca prin această conferinţă, ca şi prin acţiunile noastre şi serviciile pe care le oferim, să conştientizăm sportivii, antrenorii, părinţii, persoanele care conduc destinele unor cluburi sau federaţii sportive de importanţa pregătirii mentale în atingerea performanţei sportive”, a declarat Silviu Ioniţă, Preşedintele Asociaţiei de Coaching şi Psihologie Sportivă, Mental Coach al Echipei Naţionale de Fotbal a României.

Organizarea “Conferinţei Naţionale de Psihologie Sportivă” reprezintă rezultatul ultimilor ani de muncă şi, totodată, un efort important de profesionalizare a domeniului psihologiei sportive în România. Prin acest eveniment, organizatorii doresc să atragă atenţia asupra necesităţii şi importanţei cooperării profesioniştilor din sport cu specialiştii psihologi în vederea susţinerii performanţei sportive în ţara noastră.

Intrarea se face pe bază de înscriere, contra cost. Pentru jurnalişti, intrarea este liberă pe baza unei confirmări de participare, până vineri, 19.05.2017, la adresa de e-mail psiholog.silviuionita@gmail.com.

Programul actualizat al evenimentului se regăseşte ataşat şi la adresa: https://www.sportpsy1.ro/conferinta/.

Pentru interviuri, informaţii suplimentare, persoană de contact: Silviu Ioniţă, telefon 0743 183 453.

Despre SPORT PSY 1

Sport Psy 1 este singura firmă din România care oferă servicii profesioniste de psihologie sportivă, adresându-se atât celor care practică sporturi individuale şi de echipă, cât şi echipelor sportive, federaţiilor şi cluburilor. SPORT PSY 1 sprijină sportivii în atingerea marii performanţe prin Programe Personalizate de Antrenament Mental şi Emotional, îi susţine pentru a depăşi momente dificile (accidentări, adaptarea dificilă, scăderea motivaţiei, etc.) şi pentru a reveni la forma sportivă de vârf. SPORT PSY 1, la nivelul echipelor sportive, oferă consultanţă de specialitate antrenorilor pentru a-şi înţelege şi potenţa mai bine jucătorii, motivaţional şi comportamental, prin programe de dezvoltare a Coeziunii de Echipă, Leadership, Managementului Comunicării şi Conflictelor, stimularea Spiritului de Luptător şi crearea Mentalităţii de Învingător.

Despre Asociaţia de Coaching şi Psihologie Sportivă

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2015, pornind de la nevoile particulare de profesionalizare şi de creştere a domeniului psihologiei sportive. Asociaţia va derula începând cu această toamnă un program profesionist de Formare pentru psihologi în acest domeniu, acreditat de Colegiul Psihologilor, precum si workshopuri de pregătire practică în domeniul psihologiei sportive.

Despre Smart Psi

Asociaţia pentru dezvoltarea psihologiei – SMART PSI îşi propune ca scop desfăşurarea activităţilor psihologice de cercetare –dezvoltare precum şi activităţi de formare, training-uri, consiliere, psihoterapie, precum şi orice altă activitate în condiţiile legii; cooptarea de membri aderenţi, precum şi atragerea unor parteneriate publice sau private în domeniu, cu sau fără finanţare, pentru realizarea obiectivelor sale.

Asociaţia organizează cursuri de formare profesională, organizează conferinţe, simpozioane, alte manifestări cu caracter ştiinţific şi profesional în domeniu, elaborează şi implementează proiecte de dezvoltare în domeniu, aplicaţii practice, asigură editarea, publicarea şi distribuirea de lucrări în domeniu, elaborează articole şi înfiinţează publicaţii de specialitate, elaborează proiecte cu sau fără finanţare în vederea promovării psihologiei aplicate, a metodelor şi tehnicilor de evaluare şi asistenţă psihologică în domeniu.

 

Date de identificare
Instituţie: FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL
Adresă: Str. Sergent Vasile Şerbănică, nr. 12, Sector 2, Bucureşti
Persoană de contact: Cătălin Popescu
Telefon: 0744330836
Email: comunicare@frf.ro
Website: www.frf.ro

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.