Fiecare moment de evoluţie din viaţa copilului înseamnă o mare bucurie pentru părinţi. Însă până la partea concretă de nouă achiziţie, există un lung demers, stres şi numeroase tehnici care uneori eşuează şi se soldează doar cu nervi întinşi la maxim. Un astfel de moment este trecerea de la scutece la oliţă sau de ce nu chiar toaletă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii spun că o tehnică aplicată trebuie să vină într-un moment în care copilul nu trece prin schimbări, când nu este preocupat de adaptări la alte tipuri de rutină. În plus, trebuie să aibă şi o vârstă pregătită. Spre exemplu, să nu ude un scutec preţ de 2-3 ore înseamnă deja că începe să existe un control natural al corpului.

Partea de pregătire începe evident cu achiziţiile corespunzătoare. Cu preţuri diverse, cu modele care mai de care, trebuie spus că oliţa aleasă poate fi şi ea un element ce aduce un plus de stres. O recomandare în acest sens sunt niste olite la oferta pe nichiduta.ro; magazinul online dispune de modele încântătoare, ceea ce ar putea atrage pe copil astfel încât să fie chiar curios în a încerca oliţa. Sunt de asemenea rezistente şi calitative, pentru ca odată ce copilul se obişnuieşte cu un model, să nu fie nevoie de schimbare din cauza proastei calităţi.

De asemenea, aceeaşi misiune de dotare poate viza si un reductor perfect pentru copil. Sunt copii care se lasă mai degrabă atraşi de aventura la toaletă decât de oliţă. Să nu folosească deloc oliţa nu este nicio problemă, chiar dacă sare o etapă în acomodarea fără scutece.

Tipuri de olite şi reductoare ce fac senzaţie în rândul copiilor

Prin joc şi joacă copilul poate fi atras în a învăţa lucrurile necesare. Aşadar nu va fi exclus ca această metodă să fie aplicată şi când vine vorba de mersul la toaletă. Primul pas - o oliţă care încântă prin formă, culoare şi nu numai. Spre exemplu un model modern include senzori ce se activează la folosirea oliţei şi activează muzică ce încurajează pe copil.

Altele sunt în măsură să copieze în mod cât mai fidel rutina adulţilor. Un pisoar pentru băieţi este maniera poate cea mai facilă de a-l atrage pe cel mic să folosească toaleta precum adulţii. Este desigur o miniatură, se va instala la înălţimea adaptată celui mic şi este practică de folosit.

Astfel de opţiuni se regăsesc la nichiduta.ro şi nu sunt singurele. Se pot alege în funcţie de culori şi design cât mai atractiv pentru cel mic.

Vârsta ideală pentru a începe acomodarea la oliţă

Pentru cei care se frământă privind timpul potrivit să încerce o astfel de tehnică trebuie spus că depinde de fiecare copil. În timp ce unii sunt mai precoci din fire, alţii se acomodează mai greu şi la vârste mai mari. Cert este că atunci când se decide o astfel de trecere, trebuie să se observe şi implicarea copilului, semn că este atras şi se poate acomoda cu noua schimbare. Aşadar, alegerea oliţei potrivite ar trebui să ţină cont şi de vârstă. În acest sens, unele modele sunt indicate a fi folosite începând cu vârsta de 9 luni, altele sunt mai degrabă potrivite pentru cei care trec de pragul de 3 ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.