Plecând de la declaraţia jignitoare a Viceprimarului Capitalei A. Bădulescu la adresa utilizatorilor mijloacelor alternative de transport, PNL Bucureşti răspunde cu o acţiune de protest pe bicicletă, prin intermediul căreia cere imperativ demisia acestuia. Concomitent, PNL Bucureşti iniţiază o petiţie pentru strângerea de semnături care să pună presiune asupra Primăriei în vederea construirii pistelor de bicicletă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

0 piste de bicicletă au fost construite în mandatul Primarului PSD Gabriela Firea. A promis minim 48 de km. Petiţia este disponibilă la https://pnl.ro/bucurestiului-ii-trebuie-piste-de-bicicleta-nu-edili-grobieni/.

Violeta Alexandru - Preşedinte PNL Bucureşti, alături de Sebastian Burduja - Preşedinte PNL Sector 1, Cristian Băcanu - Preşedinte PNL Sector 5 şi de membri ai PNL Bucureşti au lansat astăzi acţiunea Bicicliştii fresh în Bucureşti. De la sediul PNL Bucureşti pe traseu până la Primăria Municipiului Bucureşti, am protestat împotriva ignoranţei administraţiei PSD faţă de nevoilor bicicliştilor din Capitală. Bucureştenii sunt invitaţi să semneze petiţia, pentru a impulsiona administraţia Capitalei, care este restantă la acest capitol, să dezvolte infrastructura pentru biciclişti.

Bucureşti este capitala europeană cu cel mai mic număr de kilometri de pistă de bicicletă. Cei 10 kilometri sunt absolut insuficienţi pentru bucureştenii care îşi doresc un oraş în care calitatea vieţii este prioritară. Soluţia pentru îmbunătăţirea traficului implementată în marile metropole europene a fost, cu precădere, dezvoltarea infrastructurii dedicate bicicletelor, de la piste la rasteluri.

Nu întâmplător, conform unui studiu al OMS (studiul Aphekom, realizat în 25 de oraşe europene), speranţa de viaţă a unui locuitor al Bucureştiului cu vârsta mai mare de 30 de ani a fost apreciată ca fiind mai redusă cu aproape 2 ani din cauza poluării aerului. Nepăsarea administraţiei PSD din Capitală merge până la punctul în care Planul Local de Acţiune pentru Mediu al Primăriei Bucureşti, realizat acum 6 ani, idica faptul că principala sursă de poluarea a aerului din oraş o reprezintă emisiile din transportul rutier. Cu toate acestea, din 2013 şi până acum infrastructura pentru biciclete a bătut pasul pe loc.

Acţiunea de protest pe bicicletă iniţiată de PNL Bucureşti, precum şi petiţia de strângere de semnături pentru deblocarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, vin ca urmare a lipsei de acţiuni pe acest segment din partea Municipalităţii Bucureşti. Primarul PSD Gabriela Firea promitea, în luna mai, că vor fi demarate lucrările pentru construirea a 48 de km de piste de bicicletă în Bucureşti. În schimb, a oferit doar vouchere. Proiectul Primăriei Capitalei pentru piste de bicicletă în valoare de 44,5 milioane lei a primit finanţare de la bugetul de stat. Deşi Gabriela Firea şi administraţia PSD au primit bani de la Ministerul Mediului pentru acest proiect strategic, până în acest moment niciun kilometru nu a fost realizat.

Am iniţiat această acţiune de protest pe bicicletă, să îi demonstrăm domnului viceprimar, dacă putem să îl numim astfel, că se poate să mergi pe bicicletă în costum, în condiţii decente. Şi dacă bucureştenii ar avea mai mulţi kilometri de pistă de bicicletă, cu siguranţă, soluţiile alternative ar ameliora traficul înfiorător din Bucureşti. Astăzi am fost în audienţă la domnul Aurelian Bădulescu şi concluzia este că domnia sa nu regretă absolut deloc atitudinea total nepotrivită şi motivează lipsa de acţiune în construirea de piste cu hârţogărie şi birocraţie. După trei ani de mandat, Administraţia Gabriela Firea PSD se poate lăuda doar cu hârtii şi indicatori tehnico-economici, adică nimic palpabil. Cerem în continuare demisia viceprimarului pentru atitudinea grobiană faţă de biciclişti şi îi invit pe toţi bucureştenii care îşi doresc o calitate a vieţii mai bună să semneze petiţia pentru construirea de piste de bicicletă în Bucureşti.”  - Violeta Alexandru, Preşedinte PNL Bucureşti. 

Acum două zile viceprimarul Capitalei declara despre biciclişti:

Domnule, io vreau să vă întreb ceva, dacă aţi lucra, să spunem, aţi fi avocat, şi vreţi să mergeţi cu bicicleta… Domn’le, dar nu puţi când ajungi la tribunal, de la mersul pe bicicletă? Eu cred că puţi. Eu nu vreau să am de-a face cu oameni care put!”, a spus Bădulescu. Câteva minute viceprimarul Bădulescu a completat: ”Eu nu vreau sa merg cu bicicleta, că nu vreau să fac bătături la c...! N-am hemoroizi, că io-s din ăla de la ţară şi nu fac de astea, am mâncat sănătos. Nu vreau să fac bătături la c* şi să put! Eu sunt curat, sunt crescut la ţară” Aurelian Bădulescu.

Pentru relaţii suplimentare, contactaţi Violeta Alexandru, Preşedinte PNL Bucureşti  0723 257 640.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.