„PSD încearcă în Parlament invalidarea referendumului din 2009, acuzându-i pe cei 7,7 milioane de români care au votat pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari de lipsă de discernământ. Am fost intrigat astăzi când l-am auzit pe deputatul PSD Ion Călin susţinând că referendumul din 2009 nu poate fi luat în considerare deoarece românii ar fi votat în necunoştinţă de cauză, fiind manipulaţi şi induşi în eroare de către Traian Băsescu, iniţiatorul consultării populare”, a declarat deputatul Marius Paşcan, preşedinte executiv al PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În opinia acestuia, respingerea iniţiativei legislative care pune în practică rezultatul unui referendum ar putea constitui un precedent periculos. „Dacă actuala putere PSD-ALDE-UDMR calcă în picioare voinţa românilor exprimată printr-un referendum valid, niciun mesaj al lui Liviu Dragnea şi a oamenilor săi cu privire la referendumul din 6-7 octombrie nu mai este credibil şi nu mai contează. Niciun referendum nu va mai conta atâta timp cât ţara este condusă de PSD”, a mai adăugat parlamentarul PMP.

Iniţiativa legislativă a PMP pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 a primit astăzi raport de respingere la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, după ce anterior a fost adoptată tacit de Senat. Pentru respingerea iniţiativei, în comisie au votat 12 deputaţi de la PSD, ALDE şi UDMR, iar împotriva raportului de respingere s-au pronunţat 8 deputaţi de la PMP, PNL şi USR.

Biroul de presă PMP

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.