Pe ordinea de zi a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a fost dezbaterea asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 86 /2016 privind instituirea centrelor comunitare româneşti în străinătate, Comisia pentru comunitatile de români din afara graniţelor ţării şi Comisia pentru politică externă fiind sesizate pe fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre amendamentele supuse votului a fost şi acela prin care am solicitat ca pentru toate funcţiile centrelor comunitare româneşti din străinătate, inclusiv cea de director general, să aibă prioritate la angajare membrii comunităţii româneşti din statul respectiv, cu respectarea legislaţiei în vigoare, amendament care a fost respins de către cele doua comisii.

Astfel prin abtinerea la vot, deputatul PNL Mihai Voicu şi  deputaţii USR Matei Dobrovie, Ioan Bulai, Nicolae Daniel Popescu  au dat încă o data girul PSD pentru politizarea  centrelor comunitare româneşti, permiţând ca directorul general şi angajaţii centrelor comunitare să fie numiţi de la Bucureşti, cu siguranţă membri sau apropiaţi ai regimului PSD!

Funcţia de director general este o funcţie bine retribuită, cu rang de ministru consilier, funcţie prin care, cu siguranţă,  sunt răsplătiţi cei devotaţi partidului!

PMP dezavuează votul acestora şi trage un serios semnal de alarmă asupra modalităţilor prin care caracatiţa PSD doreşte să-şi subordoneze absolut tot ce înseamnă instituţii şi structuri româneşti din Diaspora!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.