Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2022 a început în mod tradiţional la Timişoara, odată cu Trofeul Casa Auto Timişoara desfăşurat în data de 27 şi 28 mai. După 10 evenimente desfăşurate pe asfalt uscat de-a lungul ultimelor patru sezoane, weekend-ul care tocmai a trecut le-a pregătit concurentelor o nouă provocare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiar dacă traseul de concurs găzduit de Shopping City Timişoara a rămas neschimbat, vremea capricioasă a oferit o suprafaţă de concurs alunecoasă, o noutate pentru concurentele Women Rally. Însă, acestea au demonstrat abilităţi deosebite la volanul maşinilor şi au terminat cursa fără incidente, cu timpi competitivi în ciuda ploii.

Continuând misiunea de a promova sustenabilitatea şi un viitor mai verde, în deschiderea celor 45 de maşini înscrise în concurs au evoluat trei modele 100% electrice Mercedes-Benz, puse la dispoziţie de Casa Auto Timişoara, partenerul care a oferit Trofeul primei etape din 2022.

După două podiumuri promiţătoare obţinute în 2021, Sabina Ghiormescu a demonstrat experienţa acumulată până acum la Women Rally şi a fost cea mai rapidă concurentă la Timişoara, la doar 2 zecimi de secundă în faţa ocupantei locului 2 din clasamentul general.

De când am participat prima oară la o competiţie Women Rally pasiunea pentru motorsport a devenit şi mai mare. La Timişoara în cadrul primei etape de anul acesta, după 5 etape în care am fost prezente şi în care am reuşit să evoluăm, ne-am atins ţelul de a fi pe prima poziţie, atât la clasa noastră, cât şi la clasamentul general. Acest rezultat ne bucură extrem de mult, însă ne şi motivează să dăm tot ce e mai bun în cadrul etapelor următoare.

Pentru noi Women Rally nu este doar o competiţie, ci şi o comunitate frumoasă din care suntem mândre că facem parte. Laura Savu împreună cu toată echipa ei reuşesc la fiecare etapă să ne găzduiască într-o organizare şi atmosferă impecabile. ” a declarat Sabina Ghiormescu

Evenimentul a început vineri după-masă cu tradiţionalul briefing, găzduit de Universitatea Politehnică Timişoara, menit să reîmprospăteze informaţiile specifice referitoare la regulament, dar şi cunoştinţele de conducere defensivă şi pilotaj care vor fi aplicate în concurs. Din cauza contextului pandemic de anul trecut, ocupantele podiumurilor Women Rally de la finalul sezonului 2021 nu au putut fi premiate într-un cadru festiv, astfel că, imediat după briefing a fost organizată Gala Campioanelor 2021. Momentul a fost urmat de startul festiv al etapei de la Timişoara, oficiat de doamna Daniela Mariş, consilier local şi doamna Ruxandra Adam, şef birou de dezvoltare a turismului şi evenimente Consiliul Judeţean Timiş, şoferiţele curajoase trecând prin poarta de start, însoţite de o scurtă prezentare a MC-ului Florin Mihoc.

În 2022 se păstrează structura clasamentului Women Rally cu cinci clase de punctaj: clasele 1-3 în funcţie de capacitatea motorului în cazul maşinilor tradiţionale, cărora li se adaugă clasa de maşini electrice, powered by George – primul banking inteligent din România. Inovaţie BCR şi clasa 5, dedicată maşinilor modificate şi licenţiatelor. La Trofeul Casa Auto Timişoara, cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au fost:

Clasament general (clasele 1-3)

1.Sabina Ghiormescu (B)                       BMW X2                     02:01.306       

2.Mirela Bejnariu (CJ)                          Honda Civic                02:01.517       

3.Ioana Berindei (CJ)                             Audi A5 Sportback    02:02.267

Clasa 1 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc):

1.  Izabella Gavrilă (HR)                          Citroen C2                             02:04.860

2.  Alexandra Catană (MM)                     Mini Cooper                 02:06.502

3.  Cristiana Danci (CV)                           Seat Leon                     02:08.035

Clasa 2 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc):

         1. Anna Sándor (HR)                               Ford Fiesta ST 2,0 l      02:06.286

         2. Francisca Radu (AG)                                      Mazda 3                       02:10.455

         3. Gabriela Porumboiu (DJ)                     Mazda CX3                   02:12.484

Clasa 3 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc):

1.  Sabina Ghiormescu (B)                        BMW X2                     02:01.306

2.  Mirela Bejnariu (CJ)                                      Honda Civic                02:01.517

3.  Ioana Berindei (CJ)                             Audi A5 Sportback     02:02.267

Clasa 4 (vehicule electrice):

1. Roxana Contraş (CJ)                            Hyundai Ioniq                02:19.778

         2. Felicia Floarea (CJ)                              Hyundai Ioniq                02:24.249

         3. Corina Baban (TM)                               Hyundai Ioniq                02:45.690

Clasa 5 (sportive licenţiate sau maşini modificate):

1. Angela Tehei            (CJ)                                Renault Clio                  01:59.636

2. Ligia Barbu (CJ)                                   Renault Clio                  02:07.968

3. Noemi Lokodi (CJ)                              Ford Puma                     02:13.492

         Festivitatea de premiere a primei etape Women Rally 2022 a avut loc în cadrul dineului organizat sâmbătă seara, la Casa Auto Timişoara, un prilej de celebrare a pasiunii pentru sport şi maşini. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul doamna Florica Chiriţă, Preşedinte Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, domnul Cosmin Tabără, viceprimar al municipiului Timişoara şi domnul Liviu Anton, director general Casa Auto Timişoara, fiind prezenţi şi la înmânarea trofeelor, alături de Laura Savu, organizator Women Rally.

„Weekend-ul care a trecut a fost altfel decât eram obişnuţi pentru o etapă Women Rally. Cu soare la toate cele 10 etape Women Rally de până acum, am crezut că vremea capricioasă şi asfaltul alunecos le va da bătai de cap concurentelor, însă am fost extrem de surprinsă de cât de bine s-au descurcat şi totul s-a desfăşurat fără probleme. În concluzie, mă bucur că vremea ne-a oferit la locul competiţiei o suprafaţă alunecoasă, pe care concurentele au putut să işi demonstreze cu măiestrie abilităţile la volan, fapt care ne-a oferit şansa să ieşim din tiparul de cursă pe uscat şi să ajungem la un nivel de pilotaj, mult mai complex. Mulţumesc partenerilor, concurentelor şi tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea etapei de la Timişoara. În 24 şi 25 iunie ne vedem la Bucureşti!” a declarat Laura Savu, fondator Women Rally.

Atmosfera primei etape a Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2022 a fost surprinsă atât în transmisiunea live, cât şi în imagini care sunt acum disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament şi înscriere pentru următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunităţi de socializare, noţiuni de conducere defensivă şi momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtăşeşte pasiunea pentru maşini şi ambiţia de auto-depăşire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la şosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal şi sigur dezvoltarea abilităţilor la volan şi responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Naţional Women Rally, ediia 2022 este susţinut de către Bosch Car Service.

Etapa I - Timişoara (27-28 mai 2022) a Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Casa Auto Timişoara, a fost susţinută de către Casa Auto Timişoara, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, Inovaţie BCR şi partenerii gold: Castrol România, Parsa Beauty, Catena - Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timişoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Vittel, Prestige Flame, Brandocracy.

Parteneri: Primăria municipiului Timişoara, Universitatea Politehnică Timişoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, West City Radio Timişoara, RallyMax, Autoştiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, ImpactPress, FanRally.ro, Fabian Robert Photography, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.