Dacă ai ales litoralul ca destinaţie de vacanţă pentru vara aceasta, este foarte important să ştii ce nu trebuie să pui în bagajul pentru mare, dacă vrei să ai un concediu perfect. La acest capitol greşesc multe femei care cred că faleza este un podium unde îşi pot etala cele mai extravagante ţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În realitate, aceasta ar trebui să fie o ocazie pentru a purta cele mai lejere şi confortabile piese vestimentare, pentru a te simţi relaxată şi a te feri de efectele negative ale soarelui şi caniculei.

Iată ce NU trebuie să porţi la plajă dacă nu vrei să te simţi ridicol şi incomod:

Pantofi cu toc

Cea mai neinspirată alegere pe care o poţi face este să mergi la plajă încălţată cu pantofi cu toc. Pe lângă faptul că îţi va fi aproape imposibil să mergi cu ei prin nisip, te vei simţi incomod, din cauza căldurii, care îţi va face picioarele să transpire, iar în final te vei confrunta cu bătături şi răni.

Încălţămintea ideală pentru vacanţa la mare sunt espadrilele de damă, cu care te poţi deplasa atât ziua, pe plajă, cât şi seara, pe faleză sau la restaurant. De asemenea, sandalele fără toc de la Reverse.ro şi papucii sunt alte variante la fel de potrivite pentru plimbările la temperaturi ridicate.

Haine albe sau transparente

Deşi nu ai crede, se pare, conform unui studiu, că nu hainele albe, deschise la culoare sunt potrivite pentru a înfrunta canicula, ci cele negre sau în nuanţe închise, cum ar fi albastru ori kaki. Prin urmare, atunci când mergi la plajă, nu alege articole transparente, deoarece acestea permit trecerea razelor solare prin material, afectându-ţi astfel pielea. Chiar daca piesele negre absorb căldura, totuşi acestea oferă o protecţie mai ridicată împotriva ultravioletelor.

Îmbrăcăminte strâmtă pe corp

Inevitabil te vei confrunta cu arsurile solare, aşa că trebuie să ai la tine haine lejere, care nu îţi agresează pielea, aşa cum sunt rochiile mulate. De asemenea, blugii nu au ce căuta în ţinutele tale pentru litoral, decât dacă ai ghinionul unei zile ploioase sau al unei seri răcoroase. În rest, jeanşii sunt extrem de inconfortabili la temperaturi ridicate, singura variantă acceptabilă fiind cei scurţi, aceştia fiind potriviţi şi pentru a-i purta peste costumul de baie când mergi la plajă.

Bijuterii

Colierele şi brăţările, mai ales în număr mare, nu sunt potrivite pentru a-ţi completa look-ul de plajă, deoarece în combinaţie cu crema de protecţie solară şi cu apa sărată a mării se vor degrada, cele din materiale mai puţin preţioase putând chiar rugini. De asemenea, nu te vei putea bronza uniform dacă porţi bijuterii la plajă şi le poţi pierde foarte uşor din cauza valurilor.

În concluzie, atunci când îţi faci bagajul pentru vacanţa la mare trebuie să te gândeşti că la plajă nu trebuie să ai ţinute elegante sau să porţi piese incomode, precum blugi sau pantofi cu toc, care nu sunt deloc potrivite pentru plimbările prin nisip şi relaxarea la soare. Aşadar, dacă nu vrei să arăţi ridicol şi să te simţi stingheră, evită pe cât posibil articolele enumerate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.